Ruime bekerwinst DCV door goede teamprestatie

Scheidsrechter

Persoon, B.C.J.

Accommodatie

Onbekend

Voor de districtsbeker was DCV 1 gekoppeld aan de zondag 1e klasser TAC ’90. Deze club is een fusie van twee Hindoestaanse verenigingen en speelt sinds 2013 op het fraaie complex aan de Roemer Visscherstraat in den Haag. Na het beginsignaal van scheidsrechter Persoon ontwikkelde zich een pittig duel met overtredingen van beide kanten.

Dit resulteerde onder meer in een gele kaart voor Guido van Oijen die protesteerde na een forse overtreding op hem. Een speler van TAC ’90 ontsnapte hierna aan zijn tweede gele kaart na een vuistslag richting Tim van Diejie. In de 20ste minuut schoot Tim van Diejie van links rakelings naast. Hierna kreeg TAC’90 een uitgelezen kans om de score te openen. Deze werd gelukkig gemist. In de 39ste minuut scoorde TAC’90 wel, maar werd de goal terecht afgekeurd wegens buitenspel. Echter speelde DCV een goede eerste helft, waarbij soms het goede combinatiespel van het begin van dit seizoen was terug te zien. De rust werd bereikt met een 0-0 stand.

In de tweede helft zette de goede lijn van het spel van DCV zich voort. Nu kreeg DCV ook meer kansen. In de 50ste minuut schoot Fabio Vrolijk vanaf 25 meter net over de iets te ver voor zijn doel staande keeper van TAC’90.

In de 53ste minuut werd Johan van Wageningen op rechts aangespeeld. Hij speelde de bal door naar Tim van Diejie, die met een mooie schuiver voor 0-1 zorgde.

Het overwicht wat DCV hierna had leverde meerdere kansen op. In de 70ste minuut kwam Alex van Veen alleen voor de keeper, maar hij miste jammerlijk.

In de 75ste minuut bereikte Tim van Diejie met een pass van links Johan van Wageningen, die de bal met zijn hoofd teruglegde op Alex van Veen. Met een technisch fraai gedrukt schot tekende hij de 0-2 aan.

TAC’90 legde zich nog niet neer bij de nederlaag, maar door gebruik te maken van de ontstane ruimte kreeg DCV verschillende kansen.

In de 82ste minuut moest TAC’90 aan de noodrem trekken door de in kansrijke positie staande Johan van Wageningen te torpederen. Vreemd genoeg gaf de scheidrechter hiervoor geen strafschop. Het bleek uitstel van executie. In de 87ste minuut schoot Tim van Diejie van buiten het strafschopgebied DCV definitief naar de overwinning: 0-3.

Een mooie overwinning bij een zondag eerste klasser, die ongetwijfeld vertrouwen geeft voor de komende wedstrijden. De samenwerking tussen de linies verliep prima waarbij de positieve instelling opviel. Het enige minpuntje was dat er te  makkelijk drie gele kaarten werden geïncasseerd.