Scheidsrechter

Born, J.P. van der

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 13 mei 2017 stond voor DCV de laatste wedstrijd van de reguliere competitie op het programma. Op sportpark Souburgh werd aangetreden tegen het reeds gedegradeerde Alblasserdam. Meteen vanaf het begin van de wedstrijd nam DCV de touwtjes in handen en was het voornamelijk eenrichtingsverkeer naar het doel van Alblasserdam. Dit resulteerde in een behoorlijk aantal kansen. In de 4e minuut stuitte Tim van Diejie op de keeper. 10 minuten later kreeg Johan van Wageningen een mooie kans maar ook zijn schot werd door de keeper van Alblasserdam gekeerd. Met een flinke overtreding op Tim van Diejie liet Alblasserdam weten dat ze deze wedstrijd niet zo maar cadeau wilde geven en dat DCV er voor moest werken om de periodetitel binnen te halen. DCV probeerde enigszins geforceerd de openingstreffer te maken. Ook de langstrekkende jaarlijkse truckersstoet van (naar later bleek) maar liefst 85 trucks en brandweerauto’s die een oorverdovend kabaal maakten door 20 minuten lang luid toeterend langs het sportcomplex te rijden zorgde voor een onrustige sfeer. In de 31e minuut was het dan toch raak. Een goed genomen corner belandde op het hoofd van Guido van Oijen en die wist daar wel raad mee. Hij kopte de bal fraai tegen de touwen 0 – 1. Er volgden voor rust nog enkele kansen maar onze hardwerkende spitsen stonden niet op scherp.

In de rust werd Martin van Buren gewisseld voor Mark de Borst en deze laatste bereikte in de 47 minuut met een afgemeten voorzet het hoofd van Johan van Wageningen die maar net over kopte. In de 54e minuut barstte er een wolkbreuk boven Alblasserdam los waardoor het veld in een mum van tijd doornat was en slechter bespeelbaar werd. Het kwam de kwaliteit van de wedstrijd niet ten goede. Leuk om te zien was dat, om te voorkomen dat de immer in zijn invalidenkar achter het doel van de tegenstander zittende DCV supporter Cees Boers, volkomen doorweekt zou worden, reservespeler Mick Veldhoen  de dugout uit snelde om hem te helpen met het opzetten van zijn paraplu. DCV-trainer Klinkenberg merkte na de wedstrijd terecht op dat de selectie ook op sociaal vlak hoog scoort.

Het spelbeeld van de tweede helft was min of meer hetzelfde als in de eerste helft met een groot aantal kansen voor DCV die niet werden afgemaakt. Soms liet Alblasserdam zich zien in de buurt bij Bobby Janssen maar ze hadden nauwelijks iets in te brengen. In de 69e minuut werd een doelpunt van Alblasserdam afgekeurd wegens buitenspel. In de eindfase van de wedstrijd moest de goed leidende scheidsrechter nog een tweede gele kaart uitdelen voor een onbesuisde sliding van een Alblasserdam speler. Het was zijn tweede en er ontstond zowaar nog een opstootje langs de lijn. Gelukkig hielden de meesten hun hoofd koel en was dat ook weer snel gesust. DCV kon de wedstrijd rustig uitspelen en de 0 – 1 voorsprong over de streep trekken. Voor DCV het sein om een feest op het veld te vieren dat later in de Krimpense kantine samen met de Krimpense vrijwilligers en supporters nog doorging.

Na een moeilijke en enigzins ongelukkige start heft DCV zich na de winterstop helemaal herpakt met als resultaat een keurige 5e plaats in de eindstand. Een puntentotaal van 42 en de van de laatste 10 wedstrijden werden er 8 gewonnen en 2 gelijkgespeeld. DCV heeft zich nu geplaatst voor de eerste ronde promotiewedstrijden tegen SVC ’08 uit Wassenaar. Een voor ons onbekende tegenstander die op de 12e plaats is geëindigd in de 1e klasse B. Op zaterdag 20 mei eerst de thuiswedstrijd en op dinsdag 23 mei de return in Wassenaar op het Oostersportpark aan de Van Brienenlaan 15. Deze selectie, staf, vrijwilligers verdienen een groot compliment voor wat er gepresteerd is dit seizoen. Ze verdienen het dat alles wat DCV is het team komt aanmoedigen in een leuk maar zeer verdiend toetje van de competitie.

Opstelling DCV: Bobby Janssen; Tim Bestebroer, Nick Cornelisse, Max Blankers, Martin van Buren (46ste Mark de Borst); Patrick Groen, Guido van Oijen, Luuk Cummins (60ste Fievel Meijer), Tim van Diejie, Alex van Veen (80ste Mick Veldhoen), Johan van Wageningen.