Scheidsrechter

Post, D.A.

Accommodatie

Onbekend

De laatste thuiswedstrijd van deze competitie was deze zaterdag tegen Strijen. De ploeg van trainer Geert Meijer, staat net als DCV in de middenmoot van de ranglijst. Strijen heeft echter geen kans om deel te nemen aan de nacompetitie. DCV heeft dat zeker wel. Door een sterke eindsprint staan we in de stand om de 3de periode op de eerste plaats en lonkt de nacompetitie.

Het huidige DCV is oerdegelijk en bijna niet te verslaan. Onze tegenstanders bijten zich stuk op een goede organisatie en een verbetenheid om zo min mogelijk weg te geven. Ook Strijen moest eraan geloven. Nog niet in de eerste helft. Die was absoluut niet boeiend. DCV had wel iets meer balbezit, maar echte grote kansen waren er niet. Het enig vermeldenswaardige was de indirecte vrije trap die Scheidsrechter Post aan ons gaf in het strafschopgebied naar aanleiding van commentaar van Strijen-keeper Dos Santos. Het schot van Tim Diejie werd geblokt. De ruststand was dan ook 0-0.

De tweede helft was een stuk leuker. Direct na rust moest een Strijen-verdediger een kopbal van Johan van Wageningen van de lijn halen. Na een kwartier in de tweede helft voerde DCV de druk verder op. En dat leverde een aantal goede kansen op. Eerst schoot Tim van Diejie van afstand nog naast. Vervolgens was het Johan van Wageningen die met twee kopballen dichtbij een doelpunt was. Dat doelpunt viel in de 63ste minuut. Tim van Diejie speelt Luuk Cummins aan, die met een versnelling op links het strafschopgebied ingaat. Zijn voorzet komt bij Johan van Wageningen terecht die met de voet de 1-0 aantekent.

En DCV hield het initiatief. In de 75ste minuut stoomt Tim van Dieje over de as van het veld op en speelt op links Alex van Veen aan. Zijn voorzet wordt door Johan van Wageningen net naast geschoten. In de 81ste minuut is het opnieuw raak. De invallers Mark de Borst en Mick Veldhoen eisten de hoofdrollen voor zich op. De vrije trap van de Borst bereikt links in het strafschopgebied Veldhoen. Veldhoen passeert met een kapbeweging zijn tegenstander. Strijen-keeper Dos Santos rekende op een voorzet, maar Veldhoen schiet met rechts de bal in de korte hoek binnen. 2-0 en daarmee was de wedstrijd beslist. Een verdiende overwinning, want het tegenvallende Strijen stelde er eigenlijk niets tegenover.

Omdat Nieuwenhoorn bij Alexandria 66 met 3-3 gelijkspeelde, staat DCV in de derde periode 3 punten voor. Een gelijkspel volgende week bij het al gedegradeerde Alblasserdam volstaat om, net als vorig jaar, opnieuw deel te nemen aan de nacompetitie voor een plaats in de 1ste klasse. Dat zou een leuk toetje zijn.