Scheidsrechter

Broeckaert, D.

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 29 april 2017 was DCV op bezoek bij een gerenommeerde club uit het zaterdagvoetbal, het Numansdorpse NSVV. Ingebouwd in een woonwijk liggen 6 velden, staat er een prima tribune met een moeilijk “echt” hoofdveld, een mooie kantine en dito kleedgelegenheid. Het zonnetje scheen dus prima omstandigheden voor een leuk potje voetbal. De toeschouwers werden echter in de eerste helft niet verwend. Er waren enkele kleine kansen zoals in de 13e minuut toen een vlot lopende aanval door de Krimpense defensie werd onderbroken. In de 25e minuut creëerde Tim van Diejie zijn eigen kans door langs een paar tegenstanders te slalommen maar zijn schot was niet krachtig genoeg om de keeper te verschalken. NSVV en DCV kregen daarna nog een paar kleine kansen. Fabio Vrolijk en Alex van Veen kwamen net voor de rust iets tekort om doeltreffend te zijn. Hoewel DCV individueel meer kwaliteit in huis had was de ruststand geheel naar verhouding 0-0.

DCV kwam zeer gemotiveerd uit de kleedkamer en in de 47e minuut volgde er een Krimpens waarschuwingsschot dat net over ging. In de 49e minuut was het raak toen Alex van Veen heel goed uit de dekking liep en de 0-1 aantekende. Daarna was het een andere wedstrijd met veel meer ruimte om te voetballen. DCV keeper Bobby Janssen tikte een schot net naast en een terug in het veld springende bal van de NSVV keeper werd door Johan van Wageningen gemist. In de 64e  minuut kopte Luuk Cummins  een bal gevaarlijk terug naar zijn eigen doel en even later stompte Bobby Janssen een cornerbal het veld in.

Rond de 70e minuut werd aan beide kanten, mede doordat het veld “groot” werd gehouden, de vermoeidheid zichtbaar bij verschillende spelers. De wedstrijd werd er niet beter maar wel leuker door. In de 69e minuut was Tim van Diejie dicht bij de 0-2 en de bij DCV  ingevallen Fievel Meijer schoot in de 79e minuut op de lat. Het was eigenlijk een wonder dat de beslissing nog niet viel. Zeker toen Johan van Wageningen alleen kon doorlopen naar de keeper. De bal werd helaas niet goed afgelegd op een medespeler. In de 85e minuut werd Alex van Veen vervangen door de robuuste spits Mick Veldhoen. Amper 2 minuten in het veld zorgde hij voor de verdiende 0-2.

Na de wedstrijd was het gespannen wachten op de uitslagen op de andere velden. De 1e periode sloot DCV af als voorlaatste met een schamele vier punten. De 2e periode ging een stuk beter en werden de Krimpenaren 6e met 14 punten en in de 3e periode stonden we op de tweede plaats met twee punten achterstand op Nieuwenhoorn. Volgens de berichten stond Nieuwenhoorn in de derby tegen Hellevoetsluis in de 70e minuut nog met 2-0 voor maar toen de uitslagen bekend werden, bleken zij met 2-3 te hebben verloren. Zodoende heeft DCV de 1e plaats in de periode ingenomen met 7 wedstrijden gespeeld en 17 punten. Dit betekent dat als de komende thuiswedstrijd tegen Strijen en de laatste wedstrijd uit tegen Alblasserdam wordt gewonnen, er wordt meegedongen naar een plaats in de eerste klasse volgend voor volgend seizoen. Dat zou een prestatie van formaat van het gehele team en de begeleidende staf zijn. De verslaggever moet u wel wijzen op het gewijzigde aanvangstijdstip. Om 14.30 uur wordt er op zaterdag 6 mei 2017 afgetrapt op het Waalplantsoen voor de genoemde wedstrijd tegen Strijen.

Opstelling DCV: Bobby Janssen; Tim Bestebroer, Nick Cornelisse, Max Blankers, Martin van Buuren; Guido van Ooijen (Mark de Borst), Tim van Diejie, Luuk Cummins, Fabio Vrolijk (Fievel Meijer); Alex van Veen (Mick Veldhoen), Johan van Wageningen.