Scheidsrechter

Boon, H.

Accommodatie

Onbekend

Het Zwijndrechtse Pelikaan kwam deze zaterdag naar het Waalplantsoen voor de competitiewedstrijd tegen DCV. Eerder dit seizoen eindigde de turbulente uitwedstrijd in een 3-2 overwinning voor Pelikaan. Pelikaan staat een aantal plaatsen hoger op de ranglijst, maar DCV is de laatste weken in goede vorm.  Daarom zijn de ogen nu gericht op de derde periodetitel. DCV staat tweede achter Nieuwenhoorn dat twee punten meer heeft. Echter Nieuwenhoorn had eerder op de middag met 1-1 gelijk gespeeld bij FC Binnenmaas. Bij een overwinning zouden we dus naast Nieuwenhoorn komen.

Na het beginsignaal van scheidsrechter Boon, ontspon zich een rommelige eerste helft, waarbij DCV in het middengedeelte een licht veldoverwicht had. Dat leverde een paar kansen op. Zo waren er kopballen van Alex van Veen en Johan van Wageningen die naast gingen en Tim van Diejie zette met een afstandsschot de jonge doelman van Pelikaan Cas Hagman aan het werk.

De grotere kansen waren er toch voor Pelikaan. In de 17de minuut moest Bobby Jansen en schot verwerken. De bal kwam voor de voeten van een Pelikaan-aanvaller die naast schoot. Twee minuten voor de rust de grootste kans. Pelikaan-aanvaller Jordi van Buren kwam oog in oog te staan met Bobby Jansen die bekwaam redde.

Al met al een matige eerste helft die afgesloten werd met een terechte 0-0 stand. Degene die hoopte dat de tweede helft meer spektakel zou bieden, kwam bedrogen uit.

De op het oog mooie grasmat, bleek voor de spelers hard en hobbelig. Het gevolg was dat er van goed combinatievoetbal geen sprake was en dat er slechts af en toe wat voor de doelen gebeurde.

We noteren nog een schot van Johan van Wageningen dat net naast ging en een doorgeschoten vrije trap van Tim van Diejie, waar Pelikaan-keeper Hagman moeite mee had.  In de slotfase was er nog een gevaarlijk schot van Pelikaan die door Bobby Jansen tot corner werd verwerkt.

Dat was het allemaal wel en het was dan ook meer dan logisch dat deze teleurstellende wedstrijd in 0-0 eindigde. Daarmee blijven we meedoen in de derde periode maar slaagden we er jammer genoeg niet in om naast Nieuwenhoorn te komen. We blijven tweede op 2 punten achterstand.

Volgende week op bezoek bij NSVV in Numansdorp.