Scheidsrechter

Roozeboom, W.

Accommodatie

Onbekend

Deze zonovergoten zaterdag was er de streekderby tussen DCV en Spirit. Er was veel sfeer rond deze wedstrijd, met vuurwerk en veel gezelligheid. DCV heeft zich de laatste weken opgewerkt naar een plaats in de middenmoot en is in goede vorm. Spirit staat op de 12de  plaats en die plaats betekent nacompetitie voor degradatie.

De ontmoeting in Ouderkerk eindigde in een 2-2 gelijkspel. Een derby is vaak een wedstrijd op zich. Veel toeschouwers, veel spanning, veel strijdlust en vaak geen goed voetbal. DCV-Spirit was wat dat betreft geen uitzondering.

Ondanks de rode kaart vorige week bij Piershil, mocht Guido van Oijen vandaag gewoon meedoen. De scheidsrechter had besloten om de kaart in te trekken.

Na het beginsignaal van scheidsrechter Roozeboom ontwikkelde zich een eerste helft met veel strijdlust, waarbij DCV slechts bij vlagen liet zien over meer voetballende kwaliteiten te beschikken. Dat leidde tot een paar kansen. Zo kopte Johan van Wageningen in de 6de minuut een goede voorzet van Tim van Diejie naast. In de 21ste minuut zorgde hetzelfde tweetal wel voor succes. De lage voorzet van Tim van Diejie, schoof Johan van Wageningen onder Spirit-keeper Bastiaan Haasnoot door en het was 1-0 voor DCV.

Hierna waren er nog twee kansen voor  Johan van Wageningen en Tim van Diejie om de score voor rust te verdubbelen. Tot tweemaal toe redde keeper Haasnoot. Spirit stelde daar maar weinig tegenover.  DCV-keeper Bobby Jansen hoefde zich nauwelijks in te spannen.

In de tweede helft bleef de wedstrijd ondermaats. DCV creëerde wel een paar kansen. Invaller Mick Veldhoen dwong met een halve omhaal keeper Haasnoot tot een redding. Een voorzet van dezelfde Veldhoen kon niet worden binnengetikt door de andere invaller Fievel Meijer. Spirit bleef tot 10 minuten voor tijd machteloos. Hierna zette de Ouderkerkers aan en kwam er wat gevaar. Een schot van Eric Jansen moest worden verwerkt door Bobby Janssen. In de 89ste minuut was er een discutabel moment. Een voorzet werd door een Spirit-aanvaller tegen de hand van Tim Bestebroer gekopt. De scheidsrechter constateerde een overtreding van de Spirit-aanvaller, waardoor erger werd voorkomen. Even later bereikt een lange pass van Fievel Meijer Johan van Wageningen die aan alle onzekerheid een einde maakte door de 2-0 te scoren.

Opnieuw een overwinning voor DCV, dat zich nu kan gaan richten op het behalen van de derde periodetitel. Nieuwenhoorn is hiervoor de belangrijkste concurrent en staat in de derde periode twee punten voor op DCV.

Volgende week is het Pasen. Op 22 april 2017 speelt DCV thuis tegen Pelikaan.