Scheidsrechter

Broeckaert, D.

Accommodatie

Onbekend

Opnieuw een uitwedstrijd deze zaterdag. Deze keer maakte de Klinkenbergbrigade zijn opwachting in het landelijke Piershil tegen de gelijknamige voetbalclub. Tot nu toe heeft Piershil het goed gedaan, al gaat het de laatste tijd wel minder. Dit in tegenstelling tot DCV dat de laatste weken goede resultaten boekt. De thuiswedstrijd was een knotsgekke wedstrijd die DCV met 4-5 verloor.

In verband met blessures waren keeper Bobby Jansen en speler Nick Cornelisse niet inzetbaar. Zij werden op hun posities vervangen door Ian Luthart en Max Blankers.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was rommelig en beide teams moesten wennen aan het hobbelige veld. Piershil begon wat slagvaardiger zonder tot echt grote kansen te komen. In de 15de minuut stuurt Patrick Groen Alex van Veen de diepte in. Zijn schot wordt met moeite gekeerd door doelman Konings van Piershil. Dit was het startsein voor een stevig veldoverwicht van DCV in de rest van de eerste helft. En het leverde ook kansen en doelpunten op. Zo vonden Tim van Diejie en Mark de Borst (uit een vrije trap) doelman Konings op hun weg en ging een schot van Luuk Cummins via een verdediger net naast.

Er werd echter ook twee keer gescoord. En het was twee keer Guido van Oijen die in de 21ste  minuut  (0-1) en 40ste minuut (0-2) op identieke wijze scoorde. Alex van Veen kwam op rechts door en Guido van Oijen kon vrij inschieten.

Tot een minuut voor rust controleerde DCV het duel volledig. In die laatste minuut echter kwam Piershil gevaarlijk door. Met een fraaie lob leek Piershil op 1-2 te komen. Ware het niet dat met een acrobatische actie Guido van Oijen de bal van de lijn haalde. Ongelukkigerwijs kwam de bal daarbij ook tegen zijn hand. Een strafschop viel te billijken, maar dat scheidsrechter Dennis Broeckaert hiervoor hem een rode kaart voor gaf, begreep eigenlijk niemand. De strafschop werd via de binnenkant paal benut door Geert Bakker.

De ruststand was dus 1-2 en aangezien DCV met 10 man verder moest, zou het nog lastig worden.

Piershil kwam met aanvallende intenties uit de kleedkamer en DCV richtte zich op de counter.Dat leverde in eerste instantie een goede kans op voor de goed spelende Alex van Veen. Hij trof de keeper op zijn weg. Hierna kwam DCV twee keer goed weg. Een ogenschijnlijk ongevaarlijke kopbal landde op de binnenkant van de paal, maar ging niet over de doellijn. Even later ontstond er een gevaarlijke situatie voor het doel van Ian Luthart. Op het moment dat de Piershil aanvaller de gelijkmaker leek binnen te schieten, wierpen DCV verdedigers zich uit alle macht in de baan van het schot. Hierdoor werd een doelpunt voorkomen. Deze actie toonde meteen aan dat het met de teamspirit heel goed zit.

Korte tijd later brak DCV weer eens uit. Dit leidde tot een corner. Tim van Diejie nam de corner en hoewel Johan van Wageningen en Mark de Borst tegen een overmacht aan verdedigers stonden was er succes. Johan van Wageningen kopte via een verdediger de bal omhoog. Deze plofte vlak voor de doellijn op de voet van Mark de Borst, die in de 60ste minuut de 1-3 aantekende.

Feitelijk was dit de beslissing. Alhoewel Piershil aandrong werd het niet meer echt gevaarlijk. Daartegenover kreeg DCV in de counter nog een paar grote kansen. Patrick Groen en Alex van Veen stuitte nog op keeper Konings en Johan van Wageningen krulde nog een bal op de lat.

Na 90 minuten klonk het eindsignaal en was een prima overwinning een feit. Met de serie goede resultaten zijn we inmiddels in de middenmoot aangeland. Langzaam maar zeker nemen we afscheid van de degradatieperikelen en lijkt zelfs de derde periodetitel een optie. Hierin staat DCV op de tweede plaats 2 punten achter Nieuwenhoorn.

Volgende week de derby DCV- Spirit op het Waalplantsoen.