Scheidsrechter

Hilgersom, A.

Accommodatie

Onbekend

In de laatste drie uitwedstrijden heeft DCV 7 punten gehaald tegen respectievelijk FC Binnenmaas, Alexandria’66 en Hellevoetsluis. Met name de 3-4 overwinning van vorige week bij Hellevoetsluis was een hele mooie.

Deze zaterdag weer een keer thuis tegen Papendrecht. Gezien onze vorm en het feit dat Papendrecht de voorlaatste plaats bezet, op voorhand een tegenstander waartegen gewonnen kan worden. De uitwedstrijd heeft DCV overigens met 5-1 verloren. Ronald Klinkenberg miste vandaag zijn centrale verdedigingsduo de Borst/Cornelisse. Beide waren geschorst. Maurice Klinkenberg en Max Blankers waren hun vervangers.

Het begin was meteen levendig. Al in de 4 de minuut kwam Papendrecht op een 0-1 voorsprong. De snelle Jay Luciano stormt op Bobby Janssen af en legt de bal klaar voor Koen Lighaam die binnenschiet. Een minuut later maakte DCV gelijk. Een mooie voorzet van Alex van Veen wordt ingekopt door Tim van Diejie en het stond 1-1.

De rest van de eerste helft was Papendrecht de betere ploeg en had nog een paar goede kansen. Na een dik half uur een schot op de lat en kort voor rust moest Bobby Janssen een gevaarlijke vrije trap onschadelijk maken. DCV stelde daar weinig tegenover.

In de rust werd Fievel Meijer vervangen door Johan van Wageningen. Daarmee verlegde Klinkenberg het accent meer op de aanval.

Dat miste zijn uitwerking niet. Vrijwel de gehele tweede helft was DCV de dominante ploeg en dat resulteerde ook in een aantal kansen. Onder meer in de 50ste minuut keerde de Papendrecht-goalie een kopbal van Alex van Veen.

Ook daarna waren er nog diverse mogelijkheden voor DCV. Papendrecht beperkte zich tot verdedigen en werd nauwelijks meer gevaarlijk.

De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, maar in de 89ste minuut was het dan toch raak. Een voorzet van Fabio Vrolijk werd door Johan van Wageningen ingekopt, waarbij Papendrecht-doelman Karsten van de Velde niet vrijuit ging. 2-1 voor DCV. In blessuretijd kreeg Papendrecht Jay Luciano nog een tweede gele kaart en kon voortijdig naar de kant.

Even later volgden, na het eindsignaal van de scheidrechter ook alle andere spelers. Een belangrijke overwinning voor DCV, ook al omdat ook de concurrenten punten blijven halen. Inmiddels staan we op de 8ste plaats en hebben we een mooie serie van 10 punten uit de laatste 4 wedstrijden.

Volgende week weer een uitwedstrijd bij Piershil.