Scheidsrechter

Belhadi, R.

Accommodatie

Onbekend

Zaterdagmiddag 18 maart stond voor DCV de derde achtereenvolgende uitwedstrijd op het programma. Deze keer moest tegen v.v. Hellevoetsluis aangetreden worden dat op de tweede plaats in de 2e klasse D staat. Met het missen van vier belangrijke spelers, t.w. Tim van Diejie, Luuk Cummins, Guido van Ooijen en Johan van Wageningen werd enigszins gespannen naar deze  wedstrijd uitgekeken.

De goede resultaten van beide clubs van de laatste weken zorgde er voor dat er onder redelijke publieke belangstelling werd afgetrapt op het karakteristieke complex van Hellevoetsluis. Die spanning was er snel vanaf toen al in de 1e minuut de 0 – 1 door Alex van Veen werd binnengeschoten na een vrije trap van Nick Cornelisse net over de middellijn aan de linkerkant van het veld. DCV kon niet lang genieten van de voorsprong omdat Victor Hartog van Hellevoetsluis in de 7e minuut handig gebruik maakte van ongelukkig uitverdedigen door de verdediging van DCV en de 1 – 1 binnenschoot. DCV gaf Hellevoetsluis echter zeer weinig ruimte om te voetballen en benaderde de tegenstander als een hecht team. Hellevoetsluis had daar geen antwoord op wat resulteerde in diverse fraaie kansen voor DCV. Martin van Buuren schakelde de gevaarlijke rechterspits Charlo Hessel uit en zag na een fraaie actie zijn voorzet maar net gemist worden. In de 18e minuut zag Fievel Meijer zijn inzet via de onderkant van de lat het veld weer instuiten en even later gaf Alex van Veen een fraaie voorzet op Mick Veldhoen die helaas op de keeper van Hellevoetsluis stuitte. Deze invalkeeper, de basiskeeper had drie wedstrijden schorsing gekregen na een rode kaart in de wedstrijd tegen NSVV, had geen gemakkelijke middag.

Tegen alle verwachting en het spelbeeld in lukte het echter Victor Hartog van Hellevoetsluis wel om doel te treffen. Hij verlengde een corner en de bal verdween in de verre hoek achter keeper Bobby Janssen 2-1.

DCV leek iets aangeslagen maar bleef bij de les en in de 39e minuut werd met een fraai afstandsschot, zowaar met zijn linker been, van Patrick Groen de stand weer gelijk getrokken: 2 – 2.  Net voor de rust kreeg Nick Cornelisse na een overtreding zijn 4e gele kaart in het seizoen, wat betekent dat hij de volgende wedstrijd geschorst is. Net na de rust kreeg de linker centrale verdediger Mark de Borst, na een lichte overtreding eveneens zijn 4e gele kaart voorgehouden en dat betekent dat ook hij er de volgende wedstrijd niet bij is.

In de 52e minuut konden de aanhangers van DCV weer juichen; de vrije trap van Fabio Vrolijk werd door Mark de Borst koppend voor het doel gebracht waarna Fievel Meijer kon scoren: 2 – 3. Hierna volgden nog enkele kansen voor DCV dat maar bleef aanvallen. In de 69e minuut constateerde de scheidsrechter een overtreding van DCV en uit de vrije trap wist Patrick Struijk van Hellevoetsluis de bal fraai in de touwen te jagen: 3 – 3.

De strijd om de overwinning bleef voortduren en door aanhoudende druk van DCV in na een dieptepass van Fabio Vrolijk bracht Martin van Buuren de bal voor het doel in het strafschopgebied van Hellevoetsluis waar een speler van Hellevoetsluis de bal tegen de arm kreeg en de goed leidende scheidsrechter Belhadi niet anders kon dan de bal op de stip te leggen. Deze werd hard door Mick Veldhoen in de 73e minuut achter de keeper geschoten en zo stonden de Krimpenaren weer voor: 3 – 4 met nog een kwartier te gaan.

Dit was voor Hellevoetsluis het sein om met een paar aanvallende wissels de stand proberen gelijk te trekken maar het stug en compact verdedigende DCV gaf de overwinning niet meer uit handen. Al met al een aantrekkelijke wedstrijd voor het publiek met een mooi resultaat voor DCV! Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Papendrecht op het programma, waarin Nick Cornelisse en Mark de Borst op de bank moeten blijven.

Opstelling: Bobby Janssen; Tim Bestebreur, Nick Cornelissen, Mark de Borst, Martin van Buuren; Max Blankers, Patrick Groen, Fabio Vrolijk, Fievel Meijer (78e min Maurice Klinkenberg); Alex van Veen (90e min Johan van Wageningen), Mick Veldhoen.