Vreeswijk, P.C.

Accommodatie

Onbekend

De tweede in de reeks van drie uitwedstrijden was deze zaterdag bij Alexandria ’66 in Rotterdam.

Alexandria ’66 is in goeden doen de laatste weken. De laatste drie wedstrijden werden gewonnen en met name de uitoverwinning vorige week bij BVCB (1-5) sprong in het oog. Maar ook wij leverde vorige week een goede prestatie door met 0-3 te winnen bij FC Binnenmaas.

De thuiswedstrijd heeft DCV makkelijk met 3-0 gewonnen. Maar dat deze wedstrijd een ander verhaal zou worden was iedereen van doordrongen.

Ronald Klinkenberg koos deze keer voor een “power” voorhoede met Mick Veldhoen en Alex van Veen. Tim van Diejie zakte weer terug naar het middenveld.

Alexandria met een aantal technische vaardige spelers nam het initiatief. Kreeg ook een aantal corners te nemen maar echt gevaarlijk werd het niet. Onze verdediging stond goed georganiseerd. Daarentegen raakte DCV in het eerste half uur twee keer de lat. In de 9de minuut schudde Alex van Veen zijn tegenstander van zich af, zette voor en bereikte Mick Veldhoen. Zijn schot kwam via de keeper op de lat. Na een klein half uur was het na een goede combinatie Alex van Veen die met een schot van ruim 20 meter de lat raakte.

Pas na een half uur kwam ook de thuisclub tot een grote kans. Een corner werd door Sharon Curiel hard ingekopt. Met een prima redding van Bobby Jansen voorkwam een doelpunt. Ook in de 38ste minuut was er een goede kans voor Alexandria. Het gekruiste schot ging net voorlangs.

De rust werd bereikt met 0-0, maar het was zeker geen saaie eerste helft.

De tweede helft kwamen we goed uit de startblokken. In de 46ste minuut kopt Mick Veldhoen een voorzet van Tim van Diejie nog net over. In de 52ste minuut was het wel raak. Een fraaie combinatie over veel schijven, komt uiteindelijk in het strafschopgebied bij Feivel Meijer uit. Hij legt de bal klaar voor Mick Veldhoen die met een geplaatst schot DCV op 0-1 zet.

Lang konden we niet van die voorsprong genieten. In de 58ste minuut kreeg Alexandria net buiten het strafschopgebied een vrije trap. Sharon Curiel krulde de bal over de muur heen buiten bereik van Bobby Jansen. En dus 1-1.

Met Sharon Curiel is meteen de gevaarlijkste speler van Alexandria genoemd. De bonkige technische vaardige spits, kwam hierna nog tot twee kopballen, waarbij Bobby Jansen zich tot het uiterste moest inspannen om een doelpunt te voorkomen. Na een opleving van Alexandria, kreeg DCV in de slotfase weer meer grip op de wedstrijd. Er was nog een goede kans voor Feivel Meijer, die stuitte echter op de keeper.

Uiteindelijke floot de goed leidende scheidsrechter de enerverende wedstrijd af met een 1-1 eindstand. Dat was wel een juiste weergave van het spelbeeld.

Volgende week op bezoek bij Hellevoetsluis dat op de tweede plaats staat.