Scheidsrechter

Kraak, S.C.

Accommodatie

Onbekend

Na de afgelasting van vorige week, speelde DCV deze zaterdag een thuiswedstrijd tegen BVCB. De tegenstander uit Bergschenhoek staat stevig in de middenmoot. Dat is wel iets minder dan verwacht. Vorig jaar draaide BVCB in de top van de tweede klasse mee. Daar slaagt het dus nog niet in. Met de 11de plaats staan wij momenteel op een nacompetitieplaats en zullen we dus aan de bak moeten om in veilige haven te komen. Aan de uitwedstrijd denken we niet graag terug. Die ging eerder dit seizoen met 6-1 verloren. Tegenslag voor de formatie van Ronald Klinkenberg is het wegvallen van onze spits Johan van Wageningen. In de oefenwedstrijd deze week tegen SVS liep hij een flinke enkelblessure op, die hem voorlopig aan de kant houdt.

Het gevolg hiervan dat DCV behoudend aan de wedstrijd begon en BVCB het balbezit gunde. En hoewel BVCB de eerste 20 minuten een licht veldoverwicht had, kwam er maar weinig gevaar uit voort. Alleen in de 8ste minuut moest een gevaarlijke voorzet door een DCV verdediger tot corner worden verwerkt en in de 19de minuut moest Bobby Janssen handelend optreden bij een afstandsschot.

Hierna kwamen we beter in de wedstrijd en waren er ook twee kansen voor ons. Patrick Groen had een beste kans in de 30ste minuut. Zijn schot werd gekraakt en net tot corner verwerkt. Fabio Vrolijk schoot in de 40ste minuut net naast. Al met al waren de kansen op de vingers van een hand te tellen. Het leek er dan ook op dat de ruststand 0-0 zou zijn. Maar …. helaas. In de 43ste minuut komt BVCB gevaarlijk door. Een eerste schot passeert onze doelman Bobby Jansen en wordt door een DCV-verdediger van de doellijn gehaald. De bal komt op het hoofd van BVCB-speler Mike van der Steen en die kopt raakt. 0-1 en dit was meteen de ruststand.

Na 5 minuten in de tweede helft krijgen we opnieuw een tik. Een vrije trap van ruim 20 meter wordt met links fantastisch ingeschoten door de BVCB-invaller Evan Blom. 0-2 voor de bezoekers.

Om aanvallend meer te brengen komen Alex van Veen en Mick Veldhoen in het veld. Hoewel er wat meer druk komt blijven de mogelijkheden spaarzaam. In de 78ste minuut wordt echter Mick Veldhoen in het strafschopgebied onderuit gehaald. De strafschop wordt door Mick Veldhoen zelf keurig ingeschoten en dus 1-2. Zou het dan nog kunnen ? In het laatste kwartiertje zette DCV alles op alles. Met het pompen van veel hoge ballen in het strafschopgebied kwamen er nog een paar kansen. Een schot van Guido van Oijen werd gepakt door de keeper en een schot van Mick Veldhoen gaat net naast. Max Blankers kopt uit een voorzet net over.

Na 90 minuten moesten we echter toch berusten in een 1-2 nederlaag. Omdat onze concurrenten Strijen en Alexandria 66 wonnen staat DCV nu stevig op de 11de plaats en daar willen we liever niet op finishen.

Volgende week geen competitievoetbal, daarna volgen er drie uitwedstrijden. Te beginnen op 4 maart met de uitwedstrijd bij FC Binnenmaas.