Verdiende overwinning DCV op FC Binnenmaas

Scheidsrechter

Gommans, T.

Accommodatie

Onbekend

Deze wedstrijd, die eigenlijk op 11 februari jl. gespeeld had moeten worden, kon toen geen doorgang vinden in verband met plotselinge heftige sneeuwval die dag. De eerste ontmoeting tussen de twee team’s op het Waalplantsoen in Krimpen aan den IJssel werd trouwens door DCV gewonnen met 4-1.

DCV ging voortvarend van start, wat resulteerde in diverse schoten op het doel van FC Binnenmaas. In de 19e minuut kwam Max Blankers door een moeilijke combinatie met Luuk Cummins en een duw van de tegenstander in zijn rug in de problemen. Hij was genoodzaakt om terug te spelen op keeper Bobby Janssen en door de duw kreeg de bal een gevaarlijke wending waardoor de DCV goalie alleen nog de mogelijkheid had om de bal met zijn arm tegen te houden en de scheidsrechter kon niets anders dan een vrije trap in het strafschopgebied te geven. Het DCV team metselde een solide muur waardoor de vrije trap niets opleverde voor FC Binnenmaas.

Door geconcentreerd verdedigen bleek het ook de enige gevaarlijke situatie van de hele wedstrijd voor het DCV doel te zijn.

In de 39e minuut werd er een overtreding gemaakt door FC Binnenmaas. Uit de daarop volgende vrije trap volgde een corner die door Tim van Diejie werd genomen. In het strafschopgebied werd Mick Veldhoen onderuit geschopt en scheidsrechter Gommans kon niet anders beslissen dan een penalty te geven aan DCV. Deze werd koelbloedig door Tim van Diejie benut: 0 – 1.

Twee minuten later kreeg DCV, na een overtreding op Guido van Ooijen, een vrije trap aan de linkerkant van het veld. De vrije trap werd door iedereen gemist en verdween achter keeper Bart de Keyzer. DCV ging met een mooie tussenstand van 0 – 2 rusten.

Bij het weglopen na de 0-2 botsten Mick Veldhoen en Fievel Meijer op een vervelende manier tegen elkaar. Fievel Meijer moest dat bekopen met een bloedende lip en Mick Veldhoen kon de wedstrijd pas vervolgen nadat zijn bloedende hoofdwond door een tulband was ingepakt. Het tekent de stoere spits dat hij niet van opgeven wilde weten.

In de tweede helft besefte FC Binnenmaas dat er wat moest gebeuren om de achterstand niet verder op te laten lopen. DCV was echter niet van hun stuk te krijgen en al snel viel FC Binnenmaas terug in het niet al te beste niveau van de 1e helft. DCV kreeg aan de andere kant steeds meer kansen maar sprong daar zeer slordig mee om. In de 68e minuut wist Mick Veldhoen helaas na een goede combinatie van Fievel Meijer – Tim van Diejie – Guido van Oijen de bal op 5 meter afstand van het doel toch nog te missen. Na twee wissels van DCV (Fabio Vrolijk voor Fievel Meijer en Alex van Veen voor Mick Veldhoen) kreeg DCV weer nieuw elan.

In de 82e minuut werd Alex van Veen perfect in de ruimte aangespeeld en kon alleen door een forse overtreding gestopt worden. Aangezien het een doorgebroken speler was kon de scheidsrechter niet anders dan de speler van FC Binnenmaas een rode kaart voor te houden. Na een combinatie in de 89e minuut van Guido van Oijen en Patrick Groen, die door de keeper net met zijn vingertoppen werd overgetikt, konden we in de blessuretijd gelukkig nogmaals juichen; uit de corner van Tim van Diejie kon Guido van Oijen de bal inkoppen en werd de eindstand op 0 – 3 bepaald. De gelukkige trainer en begeleiders omhelsden de spelers. Trainer Klinkenberg en zijn staf hebben er een echt team van weten te maken en dat zien we, ondanks twee thuisnederlagen, terug in het spel van de laatste weken. Wij hopen dan ook dat dit de opmaat is voor een goede voortzetting van dit seizoen, met volgende week de uitwedstrijd tegen Alexandria ’66 op het programma.

Opstelling DCV: Bobby Janssen; Tim Bestebroer, Nick Cornelisse, Max Blankers, Mark de Borst; Luuk Cummins, Fievel Meijer (69e min Fabio Vrolijk), Patrick Groen, Guido van Ooijen; Tim van Diejie, Mick Veldhoen (79e min Alex van Veen ).