Scheidsrechter

Spaans, H.

Accommodatie

Onbekend

Op een natte en kille zaterdag moest DCV thuis aantreden tegen koploper Heerjansdam. De eerste ontmoeting bij Heerjansdam werd eerder dit seizoen met 2-0 verloren. Toen was het krachtsverschil niet groot. Met de goede 1-0 winst bij Nieuwenhoorn in de bagage, was er vertrouwen in een goede afloop.

Onder het motto “never change a winning team” stuurde Ronald Klinkenberg dezelfde elf spelers het veld in als vorige week.

Net als tegen Nieuwenhoorn liet DCV het initiatief aan de tegenstander. Heerjansdam mocht rustig opbouwen, maar werd eenmaal over de middenlijn snel door onze spelers opgevangen. Ook nu ging dat weer goed, al was er een goede kans voor de bezoekers in de 9de minuut. Het schot van de door een steekpass vrijgekomen aanvaller ging voorlangs. Kort hiervoor had ook DCV een mogelijkheid. Een scherpe corner van Tim van Diejie kon net niet worden binnengelopen door Mark de Borst.

Na een half uur werden onze plannen doorkruist. Een fraaie combinatie over de as van het veld, leidde tot een hard schot, welke door Bobby Janssen in eerste instantie nog uit het doel werd gehouden. In de rebound stond Ronald Ouwens klaar om af te ronden. 0-1 voor Heerjansdam.

Hierna veranderde er nog weinig in het spelbeeld. De kansen waren spaarzaam. Kort voor rust moest Bobby Janssen met een goede redding voorkomen dat Heerjansdam-spits Paul Scheurwater de achterstand zou verdubbelen.De ruststand was dus 0-1 en DCV moest wel in de tweede helft met een aanvallende strijdwijze voor de dag komen. Trainer Klinkenberg bracht daarom Guido van Oijen en Johan van Wageningen in.

Er ontstond een meer open wedstrijd waarin wij de aanval zochten. Heerjansdam was nu meer op de counter aangewezen een kreeg de beste kansen. In de 47ste minuut kreeg Vincent Francke een grote kans. Hij maaide over de bal heen en in de 60ste minuut werd er uit een halve draai op de lat geschoten. DCV werd pas halverwege de tweede helft gevaarlijker. Eerst was er een scrimmage voor het doel van Heerjansdam-keeper Thijs Bolterhuis. De bal kwam helaas niet op het juiste moment voor een DCV-voet. Een paar minuten later was de grootste kans voor DCV op de gelijkmaker. Guido van Oijen zette na een goede actie op rechts laag voor.  In plaats van in het doel te schieten, raakte Fievel Meijer de bal maar half, waardoor deze naast ging.

In de 76ste minuut kwam de genadeklap voor DCV. Heerjansdam kreeg een corner. Deze werd doorgekopt en kwam voor de voeten van Ronald Ouwens die bekwaam afrondde en 0-2 aantekende. In de slotfase waren we niet bij machte om nog iets terug te doen. Het gebrek aan stootkracht speelde ons parten en daarom was de overwinning van Heerjansdam verdiend.

Heel jammer en omdat onze concurrenten wel punten pakten zakken we weer terug naar de 11de plaats.

Volgende week zaterdag 11 februari om 14.30u de uitwedstrijd tegen Binnenmaas uit Puttershoek, tenzij het aangekondigde winterweer roet in het eten gooit.

Opstelling DCV: Bobby Janssen; Tim Bestebroer, Mark de Borst, Nick Cornelisse, Martin van Buren (46ste Guido van Oijen); Fabio Vrolijk (46ste Johan van Wageningen) Luuk Cummins, Max Blankers, Patrick Groen; Feivel Meijer, Tim van Diejie.

Gele kaart: Tim van Diejie en Johan van Wageningen.