Scheidsrechter

Lith, S.J.P.M. van

Accommodatie

Onbekend

De winterstop zit er weer op. Na een geslaagd trainingskamp en een paar oefenwedstrijden, ging het deze zaterdag weer om het “echie”. En we hebben nog wel wat te doen. Nog altijd staat DCV in de onderste regionen van de tweede klasse D. Maar de eclatante overwinning op Alblasserdam vlak voor de winterstop toonde al aan dat de vorm stijgende is.

We beginnen dus uit tegen Nieuwenhoorn. De thuiswedstrijd was in 1-1 geëindigd, maar Nieuwenhoorn wordt gezien als een van de sterkere ploegen in de tweede klasse D, dus meteen een moeilijke uitwedstrijd voor onze vlaggenschip.

Doelman Bobby Jansen keerde na lang blessureleed terug in het basiselftal. Johan van Wageningen speelde, in verband met het overlijden van zijn vader, niet mee. Johan, we wensen jou veel sterkte toe voor de komende tijd.

Na 1 minuut stilte in verband hiermee, werd de wedstrijd door scheidsrechter S.J.P.M. van Lith Scheidsrechter in gang gezet.

DCV liet het initiatief aan Nieuwenhoorn. De thuisclub bouwde traag en onzorgvuldig op en kwam nauwelijks in de buurt van Bobby Jansen. Dat was vooral ook de verdienste van ons. De linies stonden kort op elkaar en iedereen was scherp in de duels. Daarnaast kwamen we ook nog aan aardig combinatievoetbal toe. Dat leidde na een kwartier tot een goede aanval. Tim van Diejie stuurde Fabian Vrolijk diep, die een voorzet verkoos in plaats van op de doel te schieten. In de 25ste minuut was het Patrick Groen die met een te zacht schot doelman Sander van Eck van Nieuwenhoorn niet in verlegenheid bracht. De thuisclub had pas in de 39ste minuut een eerste wapenfeit. Bobby Jansen redde bekwaam.

De ruststand was derhalve 0-0 en daar waren de DCV-supporters zeker niet ontevreden over.

In de tweede helft drong Nieuwenhoorn meer aan, maar hoewel er meer druk kwam, bleven we goed en gedisciplineerd verdedigen. Iedere keer zat er wel een voet of een hoofd van een DCV- speler tussen. Daardoor kwam er nauwelijks kansen voor de thuisclub. In de counter kreeg Tim van Diejie in de 50ste minuut wel een goede kans. Zijn schot werd met moeite gekeerd door de Nieuwenhoorn-doelman.

Na 71 minuten wordt de moegestreden Tim van Diejie gewisseld voor Alex van Veen. De wedstrijd leek op een 0-0 af te stevenen. Daar kon iedereen bij DCV wel vrede mee hebben. Maar in de 83ste minuut was daar ineens een verre uittrap van Bobby Jansen. Alex van Veen ging het duel aan met zijn tegenstander. Kwam als winnaar uit de bus en kwam oog in oog te staan met Nieuwenhoorn-keeper Sander van Eck. Met een hard schot joeg hij de bal hoog in de touwen en het was 0-1 voor DCV.

Nieuwenhoorn zette in de resterende tijd nog aan, maar DCV bleef keurig overeind en na 6 (!) minuten blessuretijd floot de goed leidende scheidrechter af. Een heerlijke overwinning die ons naar de 9de plaats op de ranglijst doet stijgen en ongetwijfeld vertrouwen geeft voor de komende wedstrijden. Volgende week komt koploper Heerjansdam naar het Waalplantsoen.