Klinkende overwinning voor DCV voor de winterstop

Scheidsrechter

Ekelenburg, M. van

Accommodatie

Onbekend

Op een mistig Waalplantsoen stond de belangrijke wedstrijd tegen het onderaan staande Alblasserdam op de agenda. Op de website van deze club valt te lezen dat de club verwacht dat het waarschijnlijk een kansloze missie is dat ze in de tweede klasse blijven voetballen. De oorzaak daarvan ligt oa in het feit dat er een flink aantal spelers van Alblasserdam aan het einde van vorig seizoen zijn verkast naar andere clubs.

Ondanks de mistige omstandigheden was DCV zeer duidelijk wat de plannen waren. Al in de 5e minuut was het een combinatie tussen Patrick Groen en Johan van Wageningen die resulteerde in de 1-0. In de 14e minuut speelde Tim Bestebroer uit de verdediging Luuk Cummins aan en deze vlot lopende aanval resulteerde in een corner voor DCV. Tim van Diejie zorgde zoals gebruikelijk met een goede trap voor gevaar in het doelgebied waar de trefzekere Johan van Wageningen klaar stond om de 2-0 aan te tekenen. Zoals ook vorige week in de wedstrijd tegen Strijen gebeurde, toen wij ook in korte tijd op een 2-0 voorsprong kwamen en de wedstrijd volledig in handen hadden, zakte het team toch weer te ver naar achteren in. Volledig onnodig maar Alblasserdam had niet de kwaliteiten om daar iets mee te doen.

In de 22e minuut werd Tim van Diejie door keeper Siggy Schutte onreglementair gestopt in het strafschopgebied. Zoals ook weer gebruikelijk schoot hij zelf deze strafschop onhoudbaar in 3-0. Even later was het weer de beurt aan Mark de Borst om zijn traptechniek te laten zien maar zijn vrije trap belandde zoals ook vorige week op de lat. DCV liet zien dat het eigenlijk vreemd is dat het team zo laag op de ranglijst staat en in de 41e minuut had Patrick Groen weinig geluk bij de afronding van een kans. Maar in de 43e minuut was het dan toch weer raak toen Fievel Meijer een bal die uit de verdediging kwam onberispelijk inschoot waardoor DCV met een zeer overtuigende 4-0 kon gaan rusten.

Direct na de rust, na precies 17 seconden in de tweede helft, moest keeper Ian Luthart alles geven om de 4-1 te voorkomen. Het spelbeeld was in de tweede helft dat Alblasserdam niet kon en DCV koesterde de riante voorsprong. Voor Max Blankers was het drie jaar geleden dat hij gescoord had maar in de 53e minuut vond hij eindelijk weer eens het net 5-0. Het zorgde voor veel vreugde bij het team en daarbij zag je dat deze groep elkaar alles gunt. Diverse kansen voor DCV bleven nog onbenut en in de 68e minuut was het Johan van Wageningen die met een mooie stift de keeper van Alblasserdam verschalkte. Helaas stond hij buitenspel waardoor de treffer werd geannuleerd. Ook in de 68e minuut deed Alblasserdam iets terug. De ingevallen Okan Arslan zorgde met een lage schuiver voor de 5-1 en de eretreffer voor Alblasserdam. In de 70e minuut paste trainer Klinkenberg enige wisselingen in zijn elftal toe. Geheel in de geest van de wedstrijd zorgde weer Max Blankers voor het slotakkoord van 2016 door de 6-1 aan te tekenen. Een prima wedstrijd zorgde voor veel ontspanning op de gezichten van alle betrokkenen en supporters van DCV.

De verslaggever concludeert dat DCV met wat meer bravoure en met een complete selectie in 2017 het een en ander kan gaan rechtzetten. In de eerste helft zijn er een paar wedstrijden onder niveau gespeeld maar er is voldoende kwaliteit in het team aanwezig om de tweede seizoenshelft met vertrouwen tegemoet te zien. In deze zware maar mooie competitie mag niemand verzaken. Aan de winnaarmentaliteit van de teamorganisatie met trainer Klinkenberg voorop zal het niet liggen. Met zo een uitslag het jaar 2016 uitluiden moet voldoende inspiratie en vertrouwen geven dat er een mooie tweede helft aan zit te komen. Rest mij iedereen fijne feestdagen en het allerbeste voor 2017 te wensen.

Opstelling DCV: Ian Luthart; Tim Bestebroer, Nick Cornelisse (70e Maurice Klinkenberg ), Mark de Borst, Martin van Buren; Patrick Groen, Max Blankers, Luuk Cummins, Fievel Meijer; Tim van Diejie (70e Alex van Veen), Johan van Wageningen (78e Guido van Oijen).