Scheidsrechter

Spaans, H.

Accommodatie

Onbekend

Met nog 2 wedstrijden voor de winterstop is de positie op de ranglijst voor DCV verre van rooskleurig. Met de voorlaatste plaats staan we op een degradatieplek. De twee laatste wedstrijden zijn tegen directe concurrenten Strijen en Alblasserdam. Om met een gerust hart onder de kerstboom te zitten moeten deze wedstrijden gewonnen worden.

Strijen onder leiding van Geert Meijer (die lang geleden ook trainer is geweest bij DCV) had de laatste drie wedstrijden verloren en is dus niet in beste vorm.

Dat bleek ook wel in het eerste half uur van de wedstrijd. De thuisclub maakte een slappe indruk en speelde fantasieloos. Wij kwamen daarentegen wel goed uit de startblokken. Al na 6 minuten was het raak. Een afgeslagen corner werd door Patrick Groen fraai ingeschoten en het was 0-1. Ook hierna waren we de bovenliggende partij en kregen we diverse kansen. In de 20ste minuut gaf scheidsrechter Spaans in verband met hands van een verdediger van Strijen, DCV een strafschop.

Tim van Diejie benutte deze feilloos en het stond 0-2. Intussen moest Fabio Vrolijk geblesseerd naar de kant. Max Blankers viel voor hem in.

Na een half uur veranderde het spelbeeld. Een goede aanval van de thuisclub met een kopbal die door Ian Luthart ternauwernood tot corner werd verwerkt, luidde een offensief in van Strijen. Vanaf dat moment verloor DCV de controle over de wedstrijd door ook veel te snel ballen onzorgvuldig naar voren te spelen. Het gevolg was dat Strijen steeds snel kon overnemen en de druk kon opvoeren. Dit leidde in de 39ste minuut tot de aansluitingstreffer. Een vrije trap van buiten het strafschopgebied belandde op de binnenkant van de paal. Colin van den Berg kon de terugspringende bal van dichtbij de 1-2 binnen tikken. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft bleef Strijen het initiatief houden. Een vrije trap in de 49ste minuut wordt niet goed verwerkt door doelman Luthart. De terugspringende bal komt voor de voeten van Alwin van de Werff die de 2-2 binnenschiet. DCV stelde er nauwelijks meer iets tegenover. De 3-2 hing in de lucht, totdat in de 70ste minuut ineens Johan van Wageningen de diepte in wordt gestuurd. Met een harde schuiver via de binnenkant van de paal was het ineens 2-3. Twee minuten later was het alweer gelijk. Colin van den Berg tikt van dichtbij de 3-3 binnen.

Hierna kreeg Strijen twee grote kansen op de overwinning, maar Ian Luthart maakte zijn foutje meer dan goed, door beide keren met een fraaie redding een nederlaag af te wenden.

Daartegenover kreeg ook DCV in de slotfase nog een aantal goede kansen. Mark de Borst schoot een vrije trap op de lat en Patrick Groen vond Strijen keeper Dos Santos op zijn weg.

Uiteindelijk moesten beide ploegen berusten in een 3-3 gelijkspel. Daar was eigenlijk niemand blij mee. We blijven daarmee op de voorlaatste plaats. Volgende week de laatste thuiswedstrijd van het jaar tegen Alblasserdam. Alblasserdam heeft tegen Papendrecht zijn eerste overwinning dit seizoen binnengehaald. We zijn dus gewaarschuwd.