Scheidsrechter

Post, D.A.

Accommodatie

Onbekend

Na de midweekse overwinning  van 0-1 tegen de Sparta amateurs voor de Regio Rijnmond Cup stond voor DCV zaterdag 26 november 2016 de thuiswedstrijd tegen NSVV op het programma. Een club opgericht in 1946 met een roemrucht verleden in het amateurvoetbal.

Door een in de wedstrijd tegen Sparta amateurs opgelopen blessure moest Fabio Vrolijk in de warming-up alsnog afhaken. Door de ervaringen in de voorgaande wedstrijden was DCV gewaarschuwd om vanaf het begin bij de les te zijn. Ondanks de voortvarende start van NSVV lukte dat prima en in de 6e minuut zorgde een afgemeten vrije trap van Tim van Diejie voor gevaar voor het NSVV doel. Kort daarna was er een combinatie tussen van Tim van Diejie en Guido van Oijen die door Johan van Wageningen net naast het doel werd geschoten. In de 17e minuut was het raak voor DCV toen Mark de Borst alweer zijn derde competitietreffer aantekende. De jonge centrale verdediger schoot een afgeslagen cornerbal hoog in het doel achter de NSVV doelman.

Het was het sein voor NSVV om vol ten aanval te trekken en voor DCV om de linies kort bij elkaar te laten spelen zodat het voor NSVV moeilijk was om doorheen te voetballen. Dit was voor NSVV ook het sein om zich verbaal op de overigens goed leidende scheidsrechter Post te richten. De Numansdorpse toeschouwers, spelers en begeleiding lieten zich luidkeels van alle kanten horen maar het resultaat was dat de spelers geforceerd gingen voetballen. In de 43e minuut mochten ze scheidsrechter Post zeer dankbaar zijn dat hij geen rode kaart trok voor Mitchel Louwerens van NSVV die het nodig vond om de prima spelende Tim Bestebroer met een trap na onderuit te schoppen. Hij had het geluk dat de scheidsrechter net richting doel keek waardoor hij de schop zelf niet zag.

Na de rust kwam DCV zwaar onder druk te staan maar naast een tweetal mogelijkheden die door keeper Ian Luthart goed werden verwerkt, waren er eigenlijk geen kansen voor de Numansdorpers. Het elftal van DCV stond als een blok en werkte zich werkelijk uit de naad om de voorsprong te behouden. Martin van Buren is zo een voorbeeld van tomeloze inzet. Hij had het soms moeilijk aan de linkerkant maar gesteund door Guido van Oijen wist hij steeds weer de situatie meester te blijven. In de 71e minuut was er een goede actie van rechts die voor DCV meer had verdiend maar in de 74e minuut kreeg DCV de deksel op de neus. Een trap van de linkerkant halverwege de DCV helft werd tot verbijstering van alle DCV ers door iedereen gemist en verdween in de verre hoek bij Ian Luthart 1-1.

DCV kroop daarna uit hun schulp en dat resulteerde in een goede kans voor Johan van Wageningen na een actie van Guido van Oijen. In de 89e minuut incasseerde NSVV verdediger Kjetil Mol zijn 2e gele kaart nadat hij tegen de ingevallen Serdar Kolay aan de noodrem moest trekken. Dat was voor DCV nog het sein om de laatste minuut en de extra tijd alles op alles te zetten om de overwinning binnen te halen. Het mocht echter niet baten. DCV liet in deze wedstrijd zien dat het team als een blok staat en dat er voor iedere meter gestreden wordt. NSVV had vooral in het begin van de tweede helft een overwicht maar de beste kansen waren voor DCV. Dit geeft weer vertrouwen voor de wedstrijd van zaterdag as bij Strijen alhoewel er dinsdag op het Waalplantsoen nog de wedstrijd tegen CVV Zwervers voor de Voetbal Rotterdam Cup op het programma staat. Rest ons om keeper Bobby Jansen veel sterkte te wensen voor de operatie aan zijn knie die hij woensdag zal ondergaan.