Scheidsrechter

Jacobs, C.W.M.

Accommodatie

Onbekend

Na de goede overwinning vorige week thuis tegen Alexandria 66, ging DCV deze op bezoek bij Pelikaan op sportpark Bakestein in Zwijndrecht. Pelikaan is een goede middenmoter, welke alle punten in uitwedstrijden heeft vergaard. Het thuispubliek werd nog niet bepaald verwend.

Pelikaan was er kennelijk veel aangelegen om daar verandering in te brengen. De Zwijndrechters gingen fel van start en zette ons direct onder druk. En het had snel resultaat. In de 2de minuut werd een hoge voorzet slecht verwerkt door de DCV-defensie. Jordy van Buren profiteerde en passeerde doelman Luthart met een volley 1-0. En na 8 minuten was het al 2-0. Een hoge voorzet werd eenvoudig ingekopt door Anduar Said.

Foto’s door Rob Timmer

Een rampzalig begin en Pelikaan had zelfs een goede kans op 3-0. De kopbal ging gelukkig naast. De eerste tegenaanval in de 12de minuut van DCV leverde voor Johan van Wageningen een goede kans op. Zijn schot moest van de lijn worden gehaald. Maar dat betekende nog niet dat DCV in de wedstrijd zat. Pas in 21ste minuut veranderde het spelbeeld. Een vrije trap net buiten het strafschopgebied werd door Mark de Borst met links over de muur heen gekruld. Doelman Lingen had geen antwoord en zo was het ineens 2-1.

Hierna ebde het offensief van Pelikaan weg en was de wedstrijd in evenwicht. De sfeer werd wel grimmiger. Een opstootje in de 36ste minuut met name langs de lijn, noodzaakte scheidsrechter Jacobs ertoe een afkoelingsperiode van 10 minuten in te lassen. Hierna werd de wedstrijd weer hervat.

Tot de rust gebeurde er niets noemenswaardigs meer.

Na de rust trok DCV het initiatief meer naar zich toe. Een vrije trap van Tim van Diejie kopte Mark de Borst net over. Pelikaan loerde nu op de counter en had daarmee in de 56ste minuut succes. Simpel balverlies op het middenveld stelde uiteindelijk Jordy van Buren in staat om de 3-1 te scoren.Met Guido van Oijen voor Fievel Meijer kwam er meer power in het spel van DCV. Dit leidde in de 66ste minuut tot een corner. Tim van Diejie bereikt met zijn haarfijne traptechniek het hoofd van Johan van Wageningen. Die kopt hard raak en dus 3-2.

Bij Pelikaan was het beste er van af en ondanks dat DCV nu een overwicht had, leidde dat niet tot veel gevaar. Met lange hoge ballen van achteruit werd de lange Johan van Wageningen gezocht. Maar de verdediging van Pelikaan werd op die manier niet in verlegenheid gebracht. Op een keer na, toen de inzet van Patrick Groen van dichtbij knap werd gekeerd door de doelman. Daartegenover moesten we alert blijven op de counter van Pelikaan. Uiteindelijk floot scheidsrechter Jacobs, die een moeilijke middag had, af en moesten we berusten in een 3-2 nederlaag. Onbevredigend omdat er meer had ingezeten als we niet zo slap aan de wedstrijd hadden begonnen.

Volgende week is er geen competitie. Op 26 november 17.00u spelen we thuis tegen NSVV uit Numansdorp