Scheidsrechter

Mourabit, N.

Accommodatie

Onbekend

Op een koud en nat waalplantsoen speelde DCV deze zaterdag de belangrijke thuiswedstrijd tegen Alexandria ’66 uit Rotterdam. DCV staat voorlaatste en Alexandria ’66 een plek daarboven met respectievelijk 5 en 7 punten. Er moet dus gewonnen worden anders zouden we in diepe degradatiezorgen geraken.

Alexandria ’66 is de laatste jaren in een negatieve spiraal terecht gekomen. Deze vereniging staat bekend om zijn goede jeugdopleiding. Het eerste team is 2x achter elkaar gedegradeerd en ook dit jaar in de tweede klasse D gaat het moeizaam.

Trainer Ronald Klinkenberg voerde in vergelijking tot de vorige week verloren wedstrijd tegen Piershil (4-5) vooral achterin wijzigingen door. Op doel stond deze keer Ian Luthart. Mark de Borst en Nick Cornelisse vormden het centrum van de verdediging.

Om 17.00u was het beginsignaal van Scheidsrechter Mourabit en al in de 4de minuut kreeg DCV een corner. Deze werd genomen door Tim van Diejie. Hij bereikte de volledig vrijstaande Mark de Borst die koppend voor 1-0 zorgde. Geruggesteund door deze voorsprong liet DCV het initiatief aan Alexandria’66. De Rotterdammers mochten tot aan de middenlijn hun gang gaan, daarover heen werden ze door DCV opgevangen, dat goed gegroepeerd verdedigde. Alexandria creëerde nauwelijks gevaar. In de counter was DCV veel gevaarlijker. In de 24ste minuut dwingt Tim van Diejie doelman Bogarde al tot een redding. In de 28ste minuut was het voor de tweede keer prijs. Serdar Kolay legt de bal op 20 meter van het doel klaar voor Johan van Wageningen. Zijn harde schot krijgt doelman Bogarde niet onder controle. Feivel Meijer profiteert en schuift de 2-0 binnen.

Ook hierna veranderde het spelbeeld niet. Alexandria drong wel aan, maar creëerde nauwelijks kansen. DCV bleef op de snelle uitbraak loeren. In de 43ste minuut viel het mooiste doelpunt van de middag. Serdar Kolay leek op rechts zijn actie te ver door te voeren. Plotseling zette hij met links strak voor. Johan van Wageningen zag zijn kans schoon en met een duik kopte hij tegendraads in, in de verre rechterhoek. 3-0 een ongekende weelde en dat zou ook de ruststand zijn.

De tweede helft was minder amusant. Het spel van Alexandria bleef erg pover en hoewel DCV meer dreiging bleef houden, waren er niet veel kansen meer. Maar niemand die daar verder om maalde. Na 90 minuten stond de eindstand van 3-0 op het bord. Een dik verdiende overwinning die ervoor zorgt dat wij Alexandria’66 op de ranglijst passeren en weer aansluiting hebben met Spirit en Papendrecht.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Pelikaan uit Zwijndrecht. Pelikaan heeft thuis alles verloren en uit alles gewonnen. Volgende week spelen zij thuis dus ….. wie weet.