Scheidsrechter

Spaans, H.

Accommodatie

Onbekend

Na de lekkere overwinning in de bekerwedstrijd tegen TAC’90 werd zaterdag de competitie hervat tegen Piershil. De ploeg uit de Hoeksche Waard doet het erg goed in de tweede klasse D en staat op de 3de plaats. Voor de districtsbeker werd Piershil vorige week uitgeschakeld door met 4-2 te verliezen zondag hoofdklasser DHC uit Delft.

In verband met een overlijden van de vader van de keeper van Piershil werd de wedstrijd na 1 minuut stilte begonnen.

Het zou voor de neutrale toeschouwer een uiterst vermakelijk duel worden. De trouwe DCV-supporter zal hier heel anders over denken.

DCV begon niet goed aan de wedstrijd. Veel foutieve passes leidden ertoe dat Piershil een aantal keer snel kon omschakelen. In de 4de minuut werd het 0-1 voor Piershil door Jan Jaspers, die zich deze middag aardig kon uitleven. In de 10de minuut kreeg hij opnieuw een grote kans, maar deze keer kwam onze doelman Micky Veldhoen in het een tegen een duel als winnaar uit de bus.

Tot de 19de minuut had DCV weinig in te brengen. Maar ineens was daar de 1-1. Een voorzet van Tim van Diejie werd niet goed verwerkt door Piershil-doelman Konings. De inzet van Fievel Meijer werd nog door een verdediger gekeerd. De bal kwam hierna bij Patrick Groen die het net wist te vinden.

Ineens waren de rollen omgedraaid. DCV was nu de betere ploeg en Piershil was het kwijt. In de 23ste loopt een Piershil-verdediger zo maar onder een verre ingooi door. Tim van Diejie raakte de bal niet eens vol maar voldoende om doelman Konings te passeren voor 2-1.

In de 34ste minuut komt Piershil echter weer eenvoudig langszij. Een simpele combinatie was de DCV- verdediging te machtig. Jan Jaspers maakt gelijk 2-2. En 6 minuten later werd het zelfs 2-3. En weer was het Jan Jaspers die met zijn derde doelpunt de ruststand bepaalde.

Met na rust Serdar Kolay voor Feivel Meijer gaf trainer Ronald Klinkenberg DCV nog een extra aanvallende impuls. Al een halve minuut na rust was het prijs. Op een voorzet van Tim van Diejie torende Johan van Wageningen hoog boven de verdediging van Piershil uit en kopte de gelijkmaker binnen 3-3.

Hierna ging de wedstrijd gelijk op waarbij er voor DCV-ers Serdar Kolay en Johan van Wageningen nog kansen waren, maar ook Piershil bleef gevaarlijk. Feit was dat beide verdedigingen geen controle hadden en kwetsbaar waren.

In de 67ste minuut nam Tim van Diejie een corner. Nu was het Guido van Oijen die raak kopte en DCV op een voorsprong van 4-3 bracht. Lang konden we niet van die voorsprong genieten. Twee minuten later haalde Martin van Buren een Piershil-aanvaller onderuit in het strafschopgebied. De penalty werd benut door invaller Geert Bakker voor 4-4. Hierna leken de scherpe kantjes ervan af te gaan. Echter in de 83ste minuut was er wederom verwarring in de DCV-defensie. Edwin Bestebreur profiteerde en met een harde schuiver werd het 4-5 voor Piershil. Deze klap kwam DCV niet meer te boven.

Van het goede gevoel van vorige week was na het eindsignaal niets meer over. Een pijnlijke nederlaag met een te groot aantal tegendoelpunten. Volgende week zullen we moeten winnen. Dan spelen we thuis tegen Alexandria’66 dat twee punten meer heeft.