Scheidsrechter

Zuidwijk, J.G.P.

Accommodatie

Onbekend

De altijd beladen derby tussen Spirit en DCV stond deze zaterdag op het programma. Onder leiding van scheidsrechter Zuidwijk werd om 15.00u in Ouderkerk afgetrapt. Voor beide teams een belangrijke wedstrijd, immers alle twee bevinden ze zich in de onderste regionen van tweede klasse D. Spirit had de laatste twee wedstrijden gewonnen, terwijl ons eerste drie nederlagen op rij incasseerde.

Op een gezellig druk en zonnig sportpark Ouderkerk ontspon zich geen goede maar wel een spannende wedstrijd.

In de eerste helft gebeurde er aanvankelijk niet veel. DCV combineerde te traag en creëerde nauwelijks gevaar. Spirit kwam in de omschakeling wel tot een aantal mogelijkheden, waarbij spits Bjorn van Dijk nog het dichtst bij een doelpunt was. In de 33ste minuut trapte doelman Micky Veldhoen voor de verandering eens ver uit. Johan van Wageningen ging diep en legde de bal met het hoofd klaar op de meegekomen Serdar Kolay. Met links schoot hij de bal achter Spirit-doelman Bastiaan Haasnoot en dus 0-1. Kort voor rust kreeg Spirit een penalty. De matig leidende scheidsrechter Zuidwijk meende dat er sprake was hands. De strafschop werd benut door Lars van de Wijngaard en de ruststand was derhalve 1-1.

Het eerste kwartier van de tweede helft gebeurde er niets noemenswaardigs of het moet het opstootje zijn dat rond keeper Mick Veldhoen ontstond. Pas in de 63ste was er weer een wapenfeit. De gevaarlijkste Spirit aanvaller Bjorn van Dijk bereikte op rechts op de achterlijn. Zijn voorzet werd door de op links opgekomen Sven Hentzen achter doelman Veldhoen geschoten. 2-1 voor Spirit.

Na 70 minuten vielen Alex van Veen en Guido van Oijen in voor Feivel Meijer en Serdar Kolay. Dit om aanvallend wat te forceren. Het spelbeeld veranderde er nog niet direct door. Tot dat net buiten het strafschopgebied DCV in de 81e minuut een vrije trap mocht nemen. Tim van Diejie bracht de bal hoog in het strafschopgebied. De bal werd voor gekopt door Johan van Wageningen. Guido van Oijen kopte vervolgens de bal naar Spirit-verdediger Lars van de Wijngaard. Zijn bedoeling om de bal terug te koppen naar zijn keeper, mislukte volledig. Zodoende kreeg DCV de 2-2 cadeau.

Hierna werd de wedstrijd echt spannend, waarbij beide ploegen voor de winst gingen. Spirit was daar nog het dichtste bij. Mick Veldhoen pareerde tot tweemaal toe van dichtbij een inzet van Spirit-spits Bjorn van Dijk.

Na ruim 5 minuten blessuretijd floot de scheidsrechter af. DCV mocht zich gelukkig prijzen met het behaalde punt, al schieten we daar niet veel mee op. Met 5 punten uit 7 wedstrijden staan we op de voorlaatste plaats en het vertoonde spel is nog niet van het niveau, zoals het bijvoorbeeld was in de bekerwedstrijden tegen Nieuw Lekkerland en Zwervers aan het begin van dit seizoen.

Komende zaterdag geen competitie. Wel op zaterdag 22 oktober 2016 een uitwedstrijd voor de districtsbeker tegen TAC’90 uit Den Haag. Op zaterdag 29 oktober 2016 wordt de competitie thuis hervat tegen Piershil.