Born, J.P. van der

Accommodatie

Onbekend

ZURE NEDERLAAG DCV 1

Vandaag stond voor het vlaggenschip van DCV de thuiswedstrijd tegen Hellevoetsluis op het programma. Een belangrijke thuiswedstrijd. Door de nederlagen tegen BVCB en Papendrecht bevindt het eerste zich in de onderste regionen van de 2e klasse en een goed resultaat is daarom zeer welkom. Tegenstander Hellevoetsluis doet het beter. Zij staan in de subtop en behaalde tegen het sterke BVCB vorige week een knappe 3-1 overwinning.

Om 5 uur begon, de naar later zou blijken, zeer merkwaardige wedstrijd. De eerste helft was het aanzien nauwelijks waard. Na een mager beginoffensief van DCV gebeurde er bijna niets. Het spel speelde zich veelal af op het middenveld. Tot in de 35ste minuut Tim van Diejie met een goede pass Feivel Meijer diep stuurde, die met een gekruist schot in de verre hoek fraai afrondde. De ruststand was 1-0 en dat was verdiend omdat Hellevoetsluis daar helemaal niets tegenover stelde.

In de tweede helft kwamen de Hellevoeters met offensieve bedoelingen uit de kleedkamer. Aanvankelijk leverde dat nog weinig gevaar op. Het voordeel voor DCV was dat er voorin meer ruimte kwam en daar profiteerde Patrick Groen in de 52ste minuut van door uit een voorzet van Tim van Diejie fraai de 2-0 in te koppen.

Hoewel Hellevoetsluis meer en meer de aanval zocht, kwam de DCV-verdediging vooralsnog nauwelijks in problemen. Tot in 67ste minuut 2-1 werd gescoord uit een knappe aanval. Frenk van Gelderen kon vrij inschieten. In de 73ste minuut zorgde een vrije trap van Hellevoetsluis voor verwarring in de DCV-defensie. Het gevolg was een ongelukkig eigen doelpunt en dus 2-2.

Foto’s door Rob Timmer……

De Hellevoeters gingen nu vol voor de overwinning en DCV wankelde. Gelukkig werd de 2-3 wegens buitenspel nog afgekeurd. Toch had DCV ook nog steeds kansen. Een schot van Tim van Diejie werd met moeite gekeerd door de Hellevoet-goalie. En in de 86ste minuut was het de prima ingevallen Serdar Kolay die met een schitterende actie DCV op 3-2 zette. De winst leek dus toch binnen handbereik. Het ging helaas toch nog mis. In de 88ste minuut scoorde Hellevoetsluisspeler Davy Mierop uit een snelle aanval. Tot overmaat van ramp was dit nog niet alles. In de 90ste lobde weer Davy Mierop over doelman Mike Veldhoen heen en de 3-4 was een feit. Even later was daar het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter.

Een uitermate vervelende nederlaag, vooral omdat DCV de wedstrijd tot een half uur voor tijd onder controle had.

Volgende week zaterdag 15 oktober 2016 de derby in Ouderkerk a/d IJssel tegen Spirit. Die begint om 15.00 uur.