Datum

16 februari 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na het gelijkspel van vorige week togen we vol goede moed vandaag naar Vlaardingen, alwaar het uitduel met CWO op het programma staat. De thuiswedstrijd eindigde in een regelmatige 2 – 0 overwinning voor DCV en CWO vinden we kort boven de degradatie zone terug. De ploeg wist vorige week wel een puntje af te snoepen van Neptunus, dus helemaal gerust waren we er toch ook niet op.

Getrakteerd op een prachtig voorjaarszonnetje heeft uw verslaggever zich het gemakkelijk gemaakt op de tribune gelegen tegen de mooie kantine van CWO. Al kort na de aftrap wordt duidelijk, dat CWO de verdedigende stellingen betrekt rondom het eigen strafschopgebied, met de linies kort op elkaar, en hopend op een uitval. Dit beeld zien we de afgelopen wedstrijden wel vaker. Het spelmaken wordt ook nu weer overgelaten aan DCV. In de eerste minuten is er een aardige kans voor Schrader, maar diens stifje wordt doorzien door de keeper. Naarmate de eerste helft vordert is DCV wel de dominante ploeg die geduldig zijn kansen afwacht en voetballend probeert gevaarlijk voor het doel van CWO te komen,maar daar niet echt in slaagt en CWO gokt op hier en daar en uitval wat ook al niet echt lukt. De ploeg schiet welgeteld 2 x op doel in de eerste helft.  Kort voor de rust is er een onderschepping en wordt de Reuver aan de rechterkant weggestuurd, die kijkt goed en vind Groen op het randje van de 16 en een keurige schuiver in het uiterste hoekje laat de keeper kansloos 0 – 1 Is het verdient, daar kun je over discussieren, maar het was toch onvermijdelijk, gezien de druk die werd omtwikkeld.

Bij aanvang van de tweede helft wordt Meijer gewisseld voor Thomas, wat achteraf een gouden wissel blijkt. In de tweede helft moet CWO wat meer komen om de achterstand ongedaan te maken en dat gebeurt dan ook. Daarmee geeft de ploeg wel veel meer ruimte weg achterin en daar weet DCV in de tweede helft wel raad mee.

Is het eerst nog van Ingen die van een meter of 17 de bal richting de kruising jaagt, maar dankzij goed keeperswerk het net niet kan laten bollen. Een minuutje later is de Reuver, alweer ontsnapt aan de rechterkant en geeft de bal laag en strak voor en het is de net ingevallen Thomas, die sneller is dan de verdediger en de keeper en hop het is 0 – 2 kort na rust. Dit komt CWO niet meer te boven en de krimpense formatie ruikt bloed. Niet veel later wordt Thomas alweer op maat bediend en ligt de 0 – 3 in het mandje. Op rechts gaat de Reuver wederom met de bal aan de haal, haalt de achterlijn, kijkt weer goed en vindt op de penaltystip van Ingen, die de 0 – 4 binnen schiet. Hierna nog een aantal grote kansen maar de goal wil verder niet vallen. CWO creert weliswaar hier en daar en een mogelijkheid maar het is te weinig en niet genoeg. Vervolgen tekent Thomas nog voor de 0 -5 en bekroond de Reuver met de 0 -6, na een fantastische pass van Thomas, een uitstekende wedstrijd met de 0 -6.

Eindstand 0 – 6, een terechte uitslag, waarbij de goals kort voor en kort na de rust op voor DCV prima momenten vielen en het moreel van CWO knakte. Los van het gunstige scoreverloop swingde DCV de gehele tweede helft en dat is al weer een stuk langer dan de 20 minten van vorige week. Volgende week tegen Zuidland thuis, dan kan DCV de tweede periode titel binnenslepen.

Opstelling DCV : Dennis Ensing, Tim Bestebroer, Kenny Fonseca, Sven Henze, Max Blankers, Patrick Groen (Johan van Wageningen), Daan Beumer, Daan van Ingen,  Christian Schrader (Bas Kranenburg), Feivel Meijer (Anthonio Thomas) en Carlo de Reuver.

Tekst: Peter Blankers