Scheidsrechter

S.J.P.M. van Lith

Accommodatie

Onbekend

Deze zaterdag staat de wedstrijd tegen Strijen op het programma, Strijen wordt al sinds jaar en dag getraind door de ook bij DCV bekende Geert Meijer. Het treffen tussen beide teams in de eerste wedstrijd stond bol van het spektakel, waarbij Strijen met een 3 – 2 overwinning aan het langste eind trok. Voor DCV is het zaak om zich te herpakken na een mindere periode en weer eens een wedstrijd in winst om te zetten.

In het eerste kwartier beginnen beide ploegen enthousiast aan aan de wedstrijd en is het DCV dat met een solo van de Reuver zich een eerste kans creëert, na het eerste kwartier is het Strijen dat het initiatief wat overneemt, wat uitmond zo halverwege de eerste helft in een overtreding in de 16 van DCV en de bal belandt op de stip.

Strijen laat deze kans niet liggen en tekent dan ook voor de 0 – 1. Het is Strijen wat in deze fase het betere van het spel heeft, maar ook geen grote kansen weet te forceren. Zo aan het einde van de eerste helft zet DCV wat meer druk, wat uiteindelijk uitmondt in een heuse scrimmage voor de goal van Strijen, waarbij Meijer uiteindelijk op de paal schiet. Met de 0 – 1 stand wordt er dan gerust.

Aan het begin van de tweede helft wordt er als gevolg van de opgelopen blessures, de heren Beumer en Schrader vervangen voor Blankers en van Ingen. De tweede helft geeft eigenlijk hetzelfde beeld als de eerste helft met een wat feller voetballend DCV, wat toch de punten hier probeert te houden. Het krijgt met een goed ingeschoten vrije schop van de Reuver nog een goede mogelijkheid, maar deze weet de keeper spectaculair te stoppen. Na een slordige breedte pass van een van de verdedigers kan Strijen er vandoor. De aanvaller van Strijen ziet de goalie van DCV wat ver voor zijn goal staan en lobt de bal er vanaf een meter of 25 overheen en hop 0 – 2. Ondanks de domper blijft DCV het wel proberen en weet na een vlotte combinatie met van Ingen aan het eindstation alweer de paal te vinden.

In de laatste minuten is het dan de ingevallen Thomas, die na een verlengde vrije schop eindelijk het doel weet te vinden en voor de 1 – 2 tekent. DCV probeert middels afstand schoten nog een punt te redden maar het mag allemaal niet baten.

In de laatste minuut nog een rode kaart voor een van de strijenaren voor een pittige overtreding in een poging, om het spel voor een aangeslagen speler stil te laten leggen.

Blijkbaar moet de zure appel tot een met de laatste pit worden opgegeten, DCV raakt als gevolg van de nederlaag de aansluiting met de top 2 volledig kwijt en ook Sparta weet uit te lopen op de rood zwarten. Het is te hopen dat DCV volgende week tegen Alexandria ’66 het tij weet te keren, anders kan het seizoen als een nachtkaarsje uitgaan.

Opstelling DCV : Ensing, Bestebroer, Fonseca, Kranenburg, Hentze, Groen, Meijer, van Wageningen, Beumer (Blankers), Schrader (van Ingen) en de Reuver (aanv) (Thomas).

Verslag: Peter Blankers.
Fotografie: Rob Timmer