Scheidsrechter

Y. Durgunsu

Accommodatie

Onbekend

Na de eclante overwinning van vorige week wacht vandaag Hellevoetsluis. Bij winst blijft DCV meedoen om de derde plaats, die nog uitzicht biedt op de nacompetitie. De uitwedstrijd in Hellevoetsluis eindigde in een 0- 3 overwinning voor een op dat moment heel dominant voetballend DCV.

Op een zonovergoten waalplantsoen wordt om half drie gestart aan de wedstrijd, DCV start met wat kleine omzettingen in vergelijking met vorige week, als gevolg van wat blessures. In het begin van de wedstrijd is het DCV wat het initaief probeert te pakken, maar Hellevoetsluis wat gemakkelijk overeind blijft en de eerste goede kansen weet te creeren.
Het duurt tot halverwege de eerste helft voordat DCV de eerste kans krijgt, een slim genomen vrij trap van Fonseca, beland links van de goal tegen de acherlijn, vanwaar de bal wordt voorgezet en belandt bij de Reuver die de 1 – 0 binnentikt.

Een klein kwartiertje later ziet Hellevoetsluis middels een knap schot van Poelman kans de stand weer gelijk te trekken.

Net voor rust is het wederom de Reuver die DCV op voorsprong zet. Het is hellevoetsluis wat in de eerste helft de beste en meeste kansen krijgt, maar het is een uiterst effectief DCV, dat met twee kansen en twee goals met een voorsprong gaat rusten.

Na de rust brengt Klinkenberg, van Wageningen en Meijer, voor van Ingen en Kranenburg. Dit heeft het eerste deel van de tweede helft resultaat en het lijkt erop dat de thusiclub het duel wil gaan en ook gaat beslissen. Het krijgt een aantal kansen maar weet deze niet te verzilveren. Na een kwartier to twintig minuten, kantelt het beeld enigzins en doet hellevoetsluis weer mee. Het is kort hierna, door een stukje ongelukkige communicatie in de krimpense defensie, dat de gelijkmaker valt van Obiango. Hierna gaat het over en weer en blijft het tot de laatste minuut spannend als Beumer net niet de 3 – 2 kan binnenkoppen. De wedstrijd eindigt dan ook in een gelijkspel, waarbij beide partijen waarschijnlijk wel vrede mee kunnen hebben.

Neptunus is vandaag kampioen geworden door zelf te winnen bij Sparta en Nieuwenhoorn thuis verloor van onze ouderkerkse buren Spirit. Neptunus gefeliciteerd met het kampioenschap.
Door het gelijke spel op het waalplantsoen en het verlies van Sparta heeft DCV nog steeds zicht op de derde plaats en daarmee misschien nog wel op de nacompetitie. Of dat gaat lukken zien we volgende week en zal afhangen of de mannen nog een keer zijn op te laden.

Opstelling DCV : Ensing, Bestebroer, Fonseca, Blankers, Hentzen, Groen, Beumer, Kranenburg, de Reuver (aanv), van Ingen (van Wageningen, Raghoebar (Thomas).

Verslag: Peter Blankers