6 april 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

DCV vandaag op bezoek bij het Kethel Spaland van Peter van Buren. Om de koplopers niet te ver uit het zicht te laten lopen mag DCV vandaag geen punten laten liggen bij Kethel Spaland. Ook Kethel heeft de punten hard nodig on het gevecht om handhaving in de tweede klasse. Onder lekkere weersomstandigheden verschijnt DCV met de bekende namen aan de start.

In het begin van de eerste helft valt er niet zoveel te beleven, dat is maar goed ook, want uw verslaggever van dienst had te maken met een wat eigenzinnig navigatiesysteem en dat nog voor de bug in de nacht zou toeslaan.

De eerste grote kans die er ontstaat is voor DCV na een vreemd opspringende bal bij de tweede paal, maar deze kan niet worden binnengewerkt. Halverwege de tweede helft kopt juist van Wageningen binnen uit goed genomen hoekschop en zet daarmee de roodzwarten met 0 – 1 aan de leiding.

Helaas kan DCV niet lang genieten van de luxe van de voorsprong, want niet veel later wordt een corner verlengd en binnengekopt achter de keeper van DCV. In het vervolg van de eerste helft gebeurde er niet veel meer en wordt er met een gelijke stand gerust.

De tweede helft laat hetzelfde beeld zien als de eerste helft, zeg maar twee ploegen die niet hun beste wedstrijd van het seizoen spelen. Nu is het Kethel Spaland wat als eerste toeslaat met een vlotte aanval en een 2 – 1 voorsprong neemt. DCV mag nu in de achtervolging. De nodige wissels worden toegepast maar dit leidt slechts tot een aantal halve kansen.

Op het moment dat er een kleine scrimmage vor de dug out van DCV over een bal. Is er ook een scrimmage voor het doel van Kethel Spaland en is het uiteindelijk Daan Beumer die hier de gelijkmaker binnenprikt. DCV gaat nog wel op jacht naar de derde goal, maar het is Kethel wat in vlotte aanval nog een keer de lat weet te raken.

Eindstand 2 – 2, Een eindstand welke de verhoudingen op het veld wel aardig weergaf, maar waardoor DCV verder achterop raakt bij Nieuwenhoorn en zo de titel ook uit het zicht begint te raken. DCV zit momenteel in een mindere fase en is daar nog niet uit.

Volgende week komt Strijen op bezoek, dit zal in een goede tradite wel een pittige pot worden, laten we hopen dat de marathonlopers, dan weer een beetje zijn hersteld.

Opstelling DCV : Ensing, Bestebroer, Fonseca, Blankers (Kranenburg), Henze, Groen, Meijer (Thomas), van Wageningen (van Ingen), Beumer, Schrader en de Reuver (aanv).

Verslag: Peter Blankers.