Datum

29 september 2018 15:00

Accommodatie

Onbekend

Tegenstander CWO uit Vlaardingen had de eerste competitiewedstrijd met 1-2 van Neptunus-Schiebroek verloren en wilden hadden iets recht te zetten. DCV was de competitie echter met een knappe overwinning van 2-3 tegen Vitesse Delft gestart en wilden daar wel een vervolg aan geven. De wedstrijd stond onder leiding van de jonge, ambitieuze scheidsrechter Lizzy van der Helm (28).

Zij fluit bij de dames reeds internationale wedstrijden en ondanks het een zeer sportieve wedstrijd was floot ze een prima wedstrijd. Op het Krimpense Waalplantsoen werd om 15:00 uur afgetrapt.

DCV begon slagvaardig met al in de eerste 10 minuten kansen voor Daan Beumer en Daan van Ingen. Maar ook CWO zette een paar keer gevaarlijk aan wat resulteerde in een paar goede kansen. In de 15e minuut kon keeper Dennis Ensing bij een scrimmage zijn doel maar ternauwernood schoonhouden. In de 22e minuut haalde Patrick Groen van buiten het strafschopgebied uit en de bal gleed door de handen van de keeper het doel in: 1 – 0. Na deze treffer was CWO wel enigszins van slag maar Max Blankers moest even later ten koste van een gele kaart een Vlaardingse aanval pareren en even later ging een CWO speler alleen op keeper Ensing af die de situatie knap meester werd. Net voor rust was er nog een kans voor CWO die over werd geschoten en Carlo de Reuver schoot de bal in kansrijke positie in de handen van de keeper.

In de tweede helft kabbelde het spel voort met over en weer kleine kansen.  In de 75e minuut werd een prima uitgespeelde aanval tot doelpunt gepromoveerd maar wegens buitenspel afgekeurd. Even later in de 77e minuut werd Daan van Ingen in het strafschopgebied neergelegd en de scheidsrechter wees zonder twijfel naar de stip en zo kon Kenny Fonseca de eindstand aantekenen: 2 – 0.

CWO trainer Rafael Andrade bracht nog een extra spits in maar dat bracht verder niets voor CWO zodat DCV als medekoploper en CWO als mede laatste in de stand de kleedkamers opzocht.

Na de wedstrijd werd bewezen dat het bedrijfsleven, ondanks de ietwat ongelukkige degradatie uit de 1e klasse vorig seizoen, het vertrouwen in DCV heeft behouden. Een vijftal nieuwe sponsors ondertekenden een nieuw meerjarig contract en met Stichting Breath werd een partnerovereenkomst gesloten. De stichting zal de komende vier jaren op de mouwen van de heren en dames selectie en het autistenteam staan.

Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen Hellevoetsluis , aanvang 14:30 uur.

Gele kaarten: Max Blankers