Scheidsrechter

B. van Kommer

Accommodatie

Onbekend

Vandaag de derby van de polderjongens, de wedstrijd waarnaar in beide dorpen het hele jaar wordt uitgekeken en vaak ook voor een grote opkomst zorgt (800+). Ofwel de “el classico” van de Krimpenerwaard. De eerste wedstrijd eindigde na een spannende ontknoping in een 1 -1. Spirit beleeft niet het seizoen wat er van verwacht werd, mede door het vele blessureleed van dragende spelers en vinden we terug in het midden van de ranglijst. DCV doet het daarentegen uitstekend. DCV vandaag zonder de geschorste Beumer, die wordt vervangen door van Wageningen, verder speelt DCV in de vertrouwde bezetting.

Jammer genoeg geen lekker voorjaarszonnetje maar gure herfstachtige weersomstandigheden met een stormachtige wind, dit in combinatie met het veld en een derby zorgde ervoor dat er in de eerste helft niet zoveel te beleven viel, eigenlijk helemaal niets. Zo ergens halverwege de eerste helft kan eindelijk een DCV’er alleen op de de spirit keeper af, maar een verkeerde aaanname zorgt ervoor dat de kans verloren gaat voor deze is geschapen. Ensing moet een keer reageren op op een bal die ineens richting de goal waait.

Dit waren danwel zo ongeveer alle wapenfeiten voor wat betreft het voetbal in de eerste helft. De weergoden waren vandaag beduidend actiever, dan de spelers  met aan het einde van de eerste helft nog een fikse hagelbui, die zo uit Siberie leek te komen.

Bij de aanvang van de tweede helft, is er zowaar een zonnetje aanwezig en “lijkt” de wind iets minder, misschien dat dat het voetbal van beide kanten ten goede komt. Eindelijk een fatsoenlijke aanval opgezet door de rechtsback van DCV Bestebroer, die de bal na een kaats meekrijgt, zijn tegenstander op de achterlijn passeert, de bal keurig op het hoofd van van Wageningen legt en die knikt netjes de 1 -0 binnen. Van Wageningen wordt moegespeeld hierna gewisseld, voor van Veen om de ruimte die er komt optimaal te benutten. Spirit moet inderdaad wat meer komen en probeert hoger druk te zetten, maar wat meer dan wat corners en vrije schoppen levert dit niet op en krijgt eigenlijk maar een kans uit een corner. DCV kan met de snelle van Veen nog een keer alleen richting de keeper en is er ook nog een discutabel buitenspel momentje. Aan het einde van de wedstrijd breekt van Ingen nog een keer door en trekt van ’t Hof aan de noodrem en moet met rood vertrekken. Er wordt nagenoeg geen tijd bijgetrokken en al spoedig klinkt het eindsignaal.

Eindstand 1 – 0, mede door het slechte weer, net niet de opkomst die je hoopt en zeker niet het voetbal waar je voor komt kijken. Wel gaf de 1 – 0 een juiste weergave van de wedstrijd weer, waarbij DCV zeer effectief met de spaarzame mogelijkheden omging, die het wist te creeren en Spirit alleen uit dode spelmomenten in de buurt van Ensing wist te komen, maar geen grote kans weet te scheppen.

Opstelling DCV : Ensing, Bestebroer, Fonseca, Blankers, Henze, Groen, Meijer (Kranenburg), van Ingen, van Wageningen (van Veen), Schrader en de Reuver.

Verslag: Peter Blankers.
Fotografie: Rob Timmer