3 november 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

DCV, dat een prima competitiestart kent en zichzelf terugvindt in de top van de ranglijst, moest aantreden bij middenmoter Zuidland.

Beide ploegen startten voorzichtig aan de wedstrijd en wilden vooral een snelle tegengoal voorkomen. Dit resulteerde in een ietwat saaie eerste helft waarin er maar weinig noemenswaardige momenten te noteren vielen.

De enige kans was een volley van Daan van Ingen maar hij schoot, na goed voorbereidend werk van Daan Beumer en Patrick Groen, een metertje over het doel van de tegenstander. In een gelijkopgaande wedstrijd kon Zuidland hier ook weinig tegenover zetten en gingen we rusten met 0-0.

In de tweede helft was de eerste kans echter gelijk een doelpunt. Guido van Ooijen ging goed door aan de linkerkant en de bal belandde uiteindelijk op de rand van de zestienmeter bij Daan van Ingen. Met zijn sterke rechterbeen liet hij de keeper kansloos: 1-0. DCV behield het betere van het spel en breidde de voorsprong in de 59e minuut uit. Daan Beumer vond in eerste instantie de keeper nog op zijn weg, maar in de rebound kreeg Guido van Ooijen de bal wel in het doel. De wedstrijd was vervolgens gespeeld en via Patrick Groen en Daan Beumer had de score zelfs nog hoger uit kunnen vallen.

Door de zege blijven de Krimpenaren gehandhaafd in de top van de ranglijst. Over twee weken staat de volgende competitiewedstrijd op het programma. Dan komt SSS naar het Waalplantsoen.

Gele kaarten: Carlo de Reuver