Datum

27 oktober 2018 15:00

Accommodatie

Onbekend

Na het gelijke spel van vorige week in de derby tegen Spirit stond er deze week een wedstrijd tegen de andere buurman SVS op het programma. Om in de top van de ranglijst te blijven was een overwinning noodzakelijk en met deze insteek ging DCV dan ook van start aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut resulteerde goed druk zetten in een fout van de keeper waarop Christian Schrader een grote kans kreeg om de score te openen, hij schoot echter over. Na 10 minuten was het dan toch raak via Daan van Ingen, die na een mooie actie de bal in het net werkte. In de gehele eerste helft bleef DCV de betere ploeg en kreeg het ook kansen via Christian Schrader en Carlo de Reuver om de voorsprong te verdubbelen, maar zij vonden telkens de keeper op hun weg. SVS beperkte zich tot verdedigen en kon aanvallend alleen via de counter gevaarlijk worden. Dennis Ensing was echter goed bij de les waardoor we gingen rusten met een 1-0 voorsprong voor DCV.

In het tweede bedrijf ging DCV vervolgens mee in het povere spel van de tegenstander uit Capelle aan den IJssel. Er waren veel slordigheden en de wedstrijd werd ook harder, waardoor de scheidsrechter een aantal keer geel moest trekken. Toch bleef de thuisploeg de bovenliggende partij en kreeg het ook kansen om de wedstrijd te beslissen via vooral Christian Schrader die keer op keer de keeper op zijn weg vond. SVS was echter aanvallend onmachtig en het was wachten op de 2-0. Die viel in de 75e minuut na een mooie pass van Carlo de Reuver die de bal achter de verdediging legde op Daan van Ingen. Hij kapte zijn directe tegenstander uit en schoof in de verre hoek binnen.

Door de zege behoud DCV de aansluiting met de top en is het verschil met koploper Neptunes-Schiebroek slechts 3 punten.

Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen Zuidland , aanvang 14:30 uur.

Gele kaarten: Max Blankers, Christian Schrader, Daan Beumer, Guido van Ooijen