Datum

11 mei 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Neptunus zet vandaag bij winst een grote stap in de richting van het kampioenschap. Voor DCV zal vandaag het doel zijn om na de korte pauze van een paar weken, weer eens lekker te gaan voetballen en de neerwaardse spiraal te doorbreken. Gezien de eerdere wedstrijden tussen beide ploegen zou dat zomaar mogelijk moeten zijn, daar het voetbal waar Neptunus voor staat DCV wel goed ligt.

Bij DCV debuteert Jeffrey Raghoebar in het eerste van de rood zwarten.

Beide ploegen beginnen onder een stralende zon, aan wat zou uitgroeien tot een zinderende wedstrijd. Het is Neptunus wat druk probeert te zetten en in de 4e minuut na een slecht verwerkte corner na wat gemis en gegrabbel, middels van Buren op een 1 – 0 voorsprong komt. Het duurt even voordat DCV zich hersteld van deze vroege tegenslag, maar Neptunus weet hier verder niet meer van te profiteren. Na een kwartier begint het beeld te kantelen en trekt DCV het initiatief naar zich toe met enkele grote kansen. Een minuut of 10 voor het rustsignaal wordt de Reuver aangespeeld die zich niet bedenkt en de bal van grote afstand met links steenhard in de linkerbovenhoek jaagt. De dikverdiende 1 – 1 staat op het scorebord. DCV probeert door te drukken en nog voor de rust een voorsprong te pakken.

In het enthousiaste om het goede spel in nog een goal om te zetten breekt Neptunus middels een snelle counter uit en schiet van Delft de 2 – 1 kort voor de rust binnen. Het is een domper om ondanks het goede voetbal en dito kansen met een achterstand van 2 – 1 te gaan rusten.

Bekijk Hier het videoverslag van Martijn Domburg

In de tweede helft wordt al vlot duidelijk dat DCV niet van plan is om Neptunus in een zetel naar het kampioenschap te leiden. De ploeg pakt meteen het initiatief en krijgt ook kansen op de gelijkmaker. Na een kwartier in de 2e helft is het weer de Reuver die na goed inspelen op het randje van de zestien de gelijkmaker binnenschiet. DCV ruikt op dit moment bloed om nog voor de volle winst te kunnen gaan en voert de druk maximaal op. Hetgeen uiteindelijk leidt tot de 2 – 3 van alweer de Reuver, die daarmee de kroon op een uitstekende wedstrijd zet. Neptunus is niet van plan om het kampioenschap op eigen veld te laten glippen en zet nog eens aan op jacht naar de gelijkmaker. De toch al verwende toeschouwers krijgen nog een boeiend eindspel voorgeschoteld met nog een kansen beide teams en hachelijke situaties voor de goal van DCV. Gelukkig wordt er voor de formatie van Klinkenberg niet meer gescoord in de slotfase van de wedstrijd.

De toeschouwers zijn vandaag verwent met een boeiend spektakelstuk met twee goed voetballende ploegen onder een heerlijke zon. DCV heeft in tgenstelling tot de afgelopen maanden zijn heil dit keer niet gezocht in de lange bal naar de spitsen, maar de bal combinerend naar de goal van Neptunus gebracht en vond hierin het ritme van voor de winterstop terug. De spanning in de strijd om het kampioenschap is weer volledig terug, met nog twee wedstrijden te gaan staat de top drie op twee punten en heeft zelfs DCV nog een kleine theoretische kans op 5 punten.

Opstelling DCV : Ensing, Bestebroer, Fonseca, Blankers, Hentzen, Groen, Beumer,  Meijer, de Reuver (aanv), Schrader (van Veen), Raghoebar.

Verslag: Peter Blankers