Scheidsrechter

M. Moussaoui

Accommodatie

Onbekend

Onder een prachtige voorjaarszon, vandaag de thuiswedstrijd tegen Alexandria’66 voor de rood zwarte formatie van trainer Ronald Klinkenberg. De heen wedstrijd eindigde in een zwaarbevochten en ietwat gelukkige 0 – 1 overwinning voor DCV.

Alexandria is nog niet geheel veilig maar wel bijna en kan elk punt nog als welkom beschouwen. DCV begint vandaag zonder de Reuver (geschorst wegens napraten) en Beumer, (geblesseerd aan de torso). Zij worden vervangen door de Borst en van Ingen.

Beide ploegen zoeken in de eerste helft veelvuldig de voorste linie met de lange bal. Het is Alexandria dat zich hiermee een tweetal kansen weet te creeren, maar niet tot scoren komt.

Datzelfde Alexandria laat stug verdedigend weinig steken vallen en geeft de aanvallers van DCV weinig tot geen ruimte en DCV schept eigenlijk dan ook geen kansen gedurende de eerste 45 minuten.

De tweede helft gaat eigenlijk op dezelfde voet verder, maar dan gaat het toch een keer fout in de opbouw bij DCV. Op het middenveld wordt balverlies geleden en Alexndria gaat er als een haas vandoor. Als er verdedigend ook niet wordt ingegrepenen, kan er direct worden voorgezet en wordt de 0 – 1 vrij makkelijk binnengekopt. Wederom een achterstand waar tegen gestreden moet worden. Als dan ook nog Groen met rood van het veld gestuurd wordt, zijn de punten heel ver weg. Ondanks dat DCV tegen achterstand aanhikt met een man minder, laat de ploeg de moed niet zakken. Met name het inbrengen van Thomas heeft een positive uitwerking op het spel. De spits toont zich wederom een balvast aanspeelpunt en heeft een positieve uitwerking op het spel van de krimpenaren. Hij wordt op het randje van de 16 in de dekking aangespeelt, draait zich knap vrij en brengt Meijer in stelling, die de bal netjes binnenschuift 1 - 1.

In het restant van de wedstrijd krijgt Alexandria nog een tweetal mogelijkheden om de wedstrijd alsnog te beslissen en uiteindelijk worden de punten gedeeld.

Het positieve uit deze wedstrijd nemen we maar mee en dat is dat DCV weet zich in een matige wedstrijd te herstellen van een 0 – 1 achterstand met een man minder.

Hopenlijk kan er nog een periodetitel worden overgenomen om zo toch nog een voor een nacompetitiplek in aanmerking te komen. Mocht dat het geval zijn dan is er nog wel wat werk aan de winkel voor de technische staf.

Opstelling DCV : Ensing, Bestebroer, Blankers, De Borst, Hentzen, Groen (aanv), Fonseca, Meijer, van Wageningen, Schrader (Thomas), van Ingen (van Veen).

Verslag: Peter Blankers
Fotografie: Rob Timmer