Datum

25 mei 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

De laatste wedstrijd van de reguliere competitie staat vandaag op het programma. Voor beide ploegen staat vandaag in rechtstreeks duel plaatsing voor de nacompetitie voor promotie op het spel. Sparta heeft aan een gelijkspel genoeg en DCV moet derhalve winnen.
Dat maakt de uitgangspunten heerlijk simpel en heel direct, kortom vandaag gaat het ergens over. De wedstrijd op het waalplatsoen eindigde in 0 – 1 overwinning voor Sparta, hopenlijk rolt voor DCV de bal vandaag net iets anders.

Direct na de aftrap is het DCV dat naar voren probeert te voetballen en zo snel mogelijk de druk op de verdediging van Sparta op te voeren. Na een kleine kans resulteert dit in de 2e minuut al in de eerste corner, die door van Wageningen prima wordt binnengekopt 0 – 1, wat een droomstart voor de krimpenaren.

Het is DCV dat goed doorvoetballend in het eerste deel van de eerste helft nog wat kansjes creert, maar niet weet te scoren, zo rond de twintigste minuut weet Sparta zich te herpakken en begint beter te voetballen en de vrije man op het middenveld tussen de linies beter te vinden en dit leidt ook tot een tweetal kansen, maar die worden niet benut. Ook DCV krijgt nog een aantal kansen maar weet het net ook niet te vinden. De spanning is bijna tastbaar op het veld, maar de prima leidende scheidsrechter heeft de wedstrijd volledig in de hand en weet de gemoederen bij tijd en wijle te bedaren. De kleedkamer wordt met de rust opgezocht met een 0 – 1 voorsprong voor DCV.

Het eerste deel van de tweede helft gaat door waar de eerste helft is gestopt, niet echt een bovenliggende partij, maar voetbal over en weer. Na een minuut of 10 wordt een vrije trap van Sparta op de buitenkant van de paal geschoten in de tegenaanval is het na terugliggen en een wat onoverzichtelijke situatie Meijer die weer eens een belangrijke goal maakt 0 – 2 met nog ongeveer 30 minuten te spelen. Dit zou het moraal van Sparta moeten breken is de algemene gedachten bij de supporters langs de lijn, maar niets blijkt minder waar. Sparta schroeft het tempo nog wat op en gaat serieus druk proberen te zetten op het doel van DCV. Daar waar Sparta tot nog toe buiten de zestien kon worden gehouden, duiken ze nu vaker op voor de goal van DCV en is het met nog z’on twintig minuten op de klok 1 – 2. De ruimten op het veld worden groter en het Sparta wat hiervan het beste weet te profiteren en begint nu tot het einde serieuze kansen te creeren, ballen worden van de lijn gehaald, kansen verprustst, hier en daar ook nog aan de kant van DCV. Ik heb de EHBO post van Sparta extra AED’ s zien plaatsen mocht van een deel van het oudere publiek, het hart de spanning niet meer aankunnen.

Ver in de blessure tijd gaat het dan toch mis voor DCV, een voorzet aan de rechterkant belandt bij de tweede paal waar deze door de aanvoerder van Sparta kan worden binnengeknikt 2 – 2 niet kort hierna blaatst de scheidsrechter voor de laatste maal.

De ontlading bij de Sparta spelers is groot, alsmede de deceptie bij de voetballers van DCV. Met het gelijke spel kan, denk ik gezien de wedstrijd, iedereen wel vrede mee hebben en geeft een redelijk beeld weer van de spannende wedstrijd en wij wensen Sparta dan ook veel succes in de nacompetitie.

Jammer dat we niet verwend worden met het toetje dat nacompetitie heet, maar het was vandaag misschien niet de beste wedstrijd van het seizoen, maar wel een van de spannendste en dat is een van de voornaamste redenen om te gaan kijken.

DCV heeft een goed seizoen gedraaid met hele goede wedstrijden, o.a. beide partijen tegen Neptunus en hele spannende zoals de laatste en ook hele slechte, deze gaan we verder maar niet benoemen.  Een woord van dank van mij naar de gehele technische staf, bestuur en de complete spelersgroep voor een heel seizoen van heroiek, vermaak en spektakel en op naar naar volgend seizoen, wat dan hopenlijk twee korter duurt.

Opstelling DCV : Ensing, Bestebroer, Fonseca (Kranenburg), Blankers, Hentzen, Groen, Beumer,  Meijer, de Reuver (aanv), van Ingen (van Wageningen, Raghoebar (van Veen).