Accommodatie

Onbekend

Na de zwaarbevochten zege op Spirit afgelopen week, werd er vandaag toch enigzins bezorgd afgereisd naar Capelle schenkel. De lokale SVS heeft een behoorlijke reeks neer gezet de laatste maanden en van onderschatting kon dan ook geen sprake zijn.

Wederom getrakteerd op een grauwe herfstachtige dag in Maart, zo slecht als vorige week was het niet maar uw “mooi weer verslaggever”  vond het niet echt aangenaam.

Om 14.00 uur start de wedstrijd en DCV probeert de wedstrijd direct naar zijn hand te zetten, wat uimond in wat voorzetten, maar niet echt tot gevaar. Het is daarentegen SVS, dat zo rond de 10e minuut de eerste grote mogelijkheid krijgt, als er iemand door het midden vrij voor de DCV keeper wordt gezet, maar die grijpt prima in bij deze mogelijkheid. Hierna worden de kansen schaars in de eerste helft, ergens halverwege de eerste helft schuift de Reuver de bal net aan de verkeerde kant van de paal. Verder vooral twee hardwerkende ploegen, die graag willen voetballen, maar nauwelijks kansen creeren. 0 - 0 is dan ook wel een juiste weergave van het spelbeeld.

Bij de aanvang van de tweede helft wijzigt Klinkenberg zijn ploeg op een tweetal plaatsen en brengt van Veen en Schrader voor van Wageningen en Meijer, vermoedelijk met de intentie om meer snelheid in de ploeg te brengen en wat minder de lange bal te hanteren. Met name de lange ballen waren de eerste helft een gewillige prooi voor de SVS defensie.

Dit lijkt ook zijn vruchten af te gaan werpen in het verloop van de tweede helft. De ploeg neemt het initiatief aan het begin van de tweede helft en creert in het verdere verloop van de tweede helft een handvol kansjes, waarbij van Ingen nog de beste mogelijkheden kreeg. SVS weet zich bij tijd en wijle zich hier prima onderuit te voetballen, maar echt veel gevaar leverde dat tot de tachtigste minuut niet op.

Een verre uittrap van de SVS keeper wordt niet goed verwerkt door de DCV defensie en de aanvaller van SVS kan alleen op Ensing af gaan. Hij laat de keeper van DCV met een lobje volslagen kansloos en tekent voor de 1 – 0.

DCV trekt hierna verwoedt ten aanval en is het Schrader die na een prima actie wordt gevloerd in de zestien door een SVS verdediger, of speelde hij eerst de bal ? We zullen het wel nooit weten, maar de scheidsrechter legt hem op de stip.

Normaal zijn dit soort buitenkansjes prima besteed aan de aanvoerder van DCV maar helaas niet vandaag en de keeper van SVS tikt de bal uit de hoek. SVS speelt het restant van de wedstrijd prima uit en zorgt ervoor dat de einstand 1 – 0 blijft.

De nederlaag had niet nodig geweest en een gelijkspel had ook meer in de lijn van de wedstrijd gelegen, maar als je niet weet te scoren heb je ook geen recht op meer.

De 1 – 0 nederlaag betekend ook dat DCV afstand moet doen van de koppositie op basis van verliespunten en deze weer moet laten aan Neptunus. Zij moeten dan nog wel gestaakte wedstrijd bij Hellevoetsluis in winst omzetten om de leiding echt over te nemen. Nieuwenhoorn weet wel tot op een punt te naderen. Daarmee hebben we ook de tegenstander van volgende week genoemd, dan moet DCV toch echt wel uit een heel ander vaatje tappen wil het mee blijven doen om het kampioenschap. Nieuwenhoorn is bezig met een uitstekende reeks en heeft ook reeds de tweede periode titel op hun naam geschreven.

Opstelling DCV: Dennis Ensing, Bas Kranenburg, Kenny Fonseca, Tim Bestebroer, Sven Henze, Patrick Groen, Max Blankers, Daan van Ingen, Feivel Meijer (Christian Schrader), Johan van Wageningen (Alex van Veen, Antonio Thomas)  en Carlo de Reuver.

Verslag: Peter Blankers