Datum

17 november 2018 15:00

Accommodatie

Onbekend

Met het bezoek van middenmoter SSS uit Klaaswaal stond de 8ste wedstrijd van het seizoen deze zaterdag op het programma. Met 5 overwinningen 1 gelijkspel en 1 nederlaag staan we op een gedeelde 2de plaats achter koploper Neptunus-Schiebroek. Een goede start van de competitie die tegen SSS moet worden voortgezet.

Op het zonnige maar vrij koude waalplantsoen werd de wedstrijd om 15.00u gestart met de nieuwelingen Ramon Brussee en Bas Kranenburg in de basis. Zij vervingen de geblesseerden Tim Bestebroer en Max Blankers.

DCV startte voortvarend. Het zocht de aanval en kreeg direct een aantal kansen. Kenny Fonseca zag in de 4de minuut zijn schot worden naast getikt door SSS-keeper Ricardo Minnes. De daarop volgende corner leverde bijna een eigen doelpunt op. Ook waren er nog twee kansen voor Carlo de Reuver in de 10de en 13 de minuut. Een schot door keeper Minnes naast getikt en een schot dat net over ging. SSS kwam in de 6de minuut tot een goede kans. Uit een corner werd net over geschoten.

De fase tussen de 15de en 40ste minuut was niet om over naar huis te schrijven. Beide ploegen grossierden in foute passes en voor de doelen gebeurde er niets.

Kort voor rust leefde de wedstrijd weer op. Eerst moest onze doelman Dennis Ensink een vrije trap van SSS onschadelijk maken. Vervolgens was daar een rush van Guido van Oijen die vanuit het middenveld oprukte en met een fraai laag en hard schot in de rechter beneden hoek DCV in de 43ste minuut op een 1-0 voorsprong zette. Even later had Christian Schrader nog een kans, maar hij schoot net over. Ruststand 1-0.

In de tweede helft moest SSS komen, maar de Klaaswalers ontbeerde het aan kwaliteit en scherpte om het DCV lastig te maken. Ook wij speelden geen grootse wedstrijd maar hadden meer spelaandelen. Dat leidde in de 66ste minuut tot een goed schot van Kenny Fonseca die werd gestopt door keeper Minnes. Even later was het dan toch raak. Een van richting veranderde vrije trap komt voor de voeten van Carlo de Reuver die in de 68ste minuut de 2-0 aantekende.

Een verdediger van SSS was het met de gang van zaken niet eens en kreeg een tweede gele kaart voorgehouden van scheidsrechter van Erven en moest dus vertrekken. Er ontstond een discussie tussen de speler die het veld niet wilde verlaten en de scheidsrechter. Scheidsrechter van Erven besloot tot ieders verrassing de wedstrijd te staken en was niet meer over te halen om de wedstrijd uit te spelen. Daarmee kwam er een (voorlopig) einde aan een verder op het oog sportieve wedstrijd.

Wellicht zullen de laatste 22 minuten op een later tijdstip moeten worden uitgespeeld. Een weinig aanlokkelijk vooruitzicht. SSS zal dan met 10 man verder moeten en DCV zal er voor moeten zorgen dat het de overwinning veilig stelt.