24 november 2018 15:00

Accommodatie

Onbekend

In een grijs en kil Krimpen was er deze zaterdag de topper tussen DCV en Neptunus-Schiebroek.

De Rotterdammers wonnen 7 van de 8 wedstrijden en speelden er 1 gelijk. Deze sterke serie leidde tot het behalen van de eerste periodetitel. Ook wij doen het goed. Virtueel staat DCV tweede. De gestaakte wedstrijd van vorige week tegen SSS is nog niet de stand opgenomen, maar met een 2-0 voorsprong en nog 22 minuten te gaan en een tegenstander die met 10 man verder moet, lijkt de kans op 3 punten groot.

Scheidsrechter Spaans floot om 15.00u voor aanvang van de wedstrijd en DCV pakte meteen het initiatief. De eerste 25 minuten waren zonder meer goed, met in de 3de minuut een voorzet bovenop de lat. In de 8ste minuut schoot Christian Schrader na een goede aanval net naast. In de 13de minuut schoot Daan Beumer naast. Pas in de 17de minuut kwam Neptunus-Schiebroek tot een doelpoging. DCV ging door en in de 21ste minuut was het raak. Een voorzet van links rondde Carlo de Reuver fraai af voor 1-0.

Hierna moest Neptunus-Schiebroek wel komen en zo rond de 30ste minuut waren een paar kansen, waarbij Dennis Ensing zich moest onderscheiden. De grootste kans was voor Daniel van Delft die vrijstaand net naast kopte.

Tot aan de rust golfde het spel op en neer en waren er over en weer nog wat mogelijkheden. Uiteindelijk stond het bij rust verdiend 1-0 voor DCV.

In de tweede helft startte DCV opnieuw goed. In de 48ste minuut schoot Carlo de Reuver na een mooie actie van Christian Schrader net over. Een minuut later was het wel raak. Christian Schrader nam een hoge bal in een keer op de slof en passeerde doelman Angelo Spanjaart voor 2-0.

In de 54ste minuut deed Neptunus-Schiebroek wat terug. Leroy van Bueren rondde een goede aanval af voor 2-1. Nu moesten de Rotterdammers het initiatief gaan nemen, maar voordat dat goed en wel gebeurde, was daar in de 62ste minuut het hoogtepunt van de wedstrijd. Een lange bal van achteruit, stuitte van de voet van een Neptunus-verdediger. De bal kwam in de loop van Daan van Ingen. Vanaf 25 meter haalde hij uit met een schitterend laag schot in de linker benedenhoek. Doelman Spanjaart was kansloos en 3-1 stond op het scorebord.

Neptunus-Schiebroek zocht de aanval en kreeg in de 69ste minuut een grote kans op de aansluitingstreffer door middel van een kopbal van de geheel vrijstaande Daniel van Delft. Deze kwam echter in de handen van onze keeper Dennis Ensing, die een prima wedstrijd speelde.

Gaandeweg kwam er voor DCV in de omschakeling meer ruimte en dat leverde een aantal kansen op. In de 86ste minuut leidde dat tot de definitieve beslissing. Carlo de Reuver legde de bal panklaar voor Daan van Ingen, die met zijn tweede treffer de 4-1 aantekende.

Na 90 minuten en wat blessuretijd floot de goed leidende scheidsrechter Spaans af en was een uitstekende prestatie met goed voetbal van DCV een feit. Daarmee komt DCV qua verliespunten op gelijke hoogte met Neptunus-Schiebroek.

Volgende week zaterdag 1 december om 15.00u volgt de uitwedstrijd bij middenmoter Alexandria 66.

Vermeldenswaardig was ook dat Johan van Wageningen na lang blessureleed zijn eerste speelminuten weer heeft gemaakt.