Datum

15 december 2018 15:00

Accommodatie

Onbekend

Voor de laatste wedstrijd voor de winterstop kwam deze zaterdag Kethel-Spaland op bezoek. De gepromoveerde Schiedammers draaien onderin de ranglijst mee, maar verrasten vorige week door een fraaie 4-2 zege op medekoploper Neptunus-Schiebroek. Deze week voegde DCV zich mede op kop door de gestaakte wedstrijd tegen SSS te winnen. De wedstrijd werd 20 minuten voor tijd bij een 2-0 voorsprong gestaakt. Uiteindelijk scoorde Carlo de Reuver nog een doelpunt, waardoor de uitslag 3-0 is geworden.

Om 15.00u werd de wedstrijd door scheidsrechter Groenendijk in gang gezet en er volgde een aantrekkelijke eerste helft ondanks de snijdend koude wind. DCV zocht de aanval en werd al na 5 minuten in het zadel geholpen. Een veel te zachte terugspeelbal kwam voor de voeten van Feivel Meijer die doelman Michel Zuur eenvoudig passeerde voor 1-0.

Hierna golfde het spel op en neer en het moet gezegd dat Kethel-Spaland zeker niet minder was dan DCV. Kansen waren er voor beide ploegen. Onze keeper Bobby Jansen moest twee keer redden op schoten van de Schiedammers, en Max Blankers moest in de 20ste minuut zelfs op de doellijn assisteren. DCV kwam zelf ook tot goede kansen. Carlo de Reuver kreeg na een half uur een grote kans. Na een korte solo schoot hij oog in oog met de keeper net naast. Even later kreeg Feivel Meijer de bal niet onder controle nadat hij een op een voor de keeper kwam te staan.

Kort voor rust werd de wedstrijd onvriendelijker en moest scheidsrechter Groenendijk een aantal gele kaarten geven, waaronder ook een voor onze Daan Beumer.

De vermakelijke eerste helft leverde een 1-0 ruststand voor DCV op.

Inmiddels trok de koude wind verder aan en op het moeilijk bespeelbare veld, werd er een mindere tweede helft voorgeschoteld.

In de 50ste minuut schiet Carlo de Reuver nog een bal op de keeper na een goede voorzet van Sven Hentzen. Aan de andere kant moest Bobby Jansen in de 56ste minuut een goede vrije trap van Kethel-Spaland naast tikken.

In de 61ste minuut werd Kethel-Spaland-verdediger Jesper Krabbendam met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. Daarmee verdween de dreiging van de Schiedammers en kreeg DCV via invaller Alex van Veen en Daan Beumer nog twee goede kansen.

In de 89ste minuut werd Guido van Oijen gewisseld. En dat was niet zomaar. Het “kind van de club” speelde zijn laatste wedstrijd in de hoofdmacht van DCV. Na 24 ½ jaar bij DCV te hebben gespeeld, vertrekt hij voor zijn studie naar Maastricht. Wij willen Guido zeer bedanken voor zijn inzet bij DCV en zullen hem zeker gaan missen.

Antonio Thomas nam voor een paar minuten zijn plek in en deed dat niet onopgemerkt. Voor een overtreding op Carlo de Reuver werd een strafschop gegeven die door Thomas feilloos voor 2-0 werd ingeschoten.

Daarmee werd de eerste helft van het seizoen afgesloten met een gedeelde eerste plaats. Een prima resultaat van de mannen van Ronald Klinkenberg.

Op 19 januari 2019 wordt de competitie hervat met de uitwedstrijd tegen het ons welbekende Nieuwenhoorn.