Datum

22 september 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na voorgaande weken bekerwedstrijden te hebben gespeeld stond dan eindelijk vandaag het eerste duel van de competitie op het programma. DCV heeft in de zomer afscheid moeten nemen van enkele spelers: Bobby Janssen (gestopt), Luuk Cummins (gestopt), Nick Cornelisse (gestopt), Auke Meijer (gestopt), Mick Veldhoen (Spirit). Nieuwelingen dit seizoen zijn: Kenny Fonseca, Anthonio Thomas, Christian Schrader, Daan Beumer, Carlo de Reuver en Dennis Ensing.

Tegenstander van vanmiddag is Vitesse Delft, evenals DCV gedegradeerd  uit de 1e klasse. Op een herfstachtig Sportpak Tanthof-Zuid met maar 12°C en daarbij een stevige wind en stortbuien werd om 14:30 uur afgetrapt.

De basisopstelling kende enkele verrassende spelers waaronder Jasper Mes uit de B1. Desalniettemin begonnen beide partijen fanatiek aan de wedstrijd. In de 15e minuut maakte Vitesse Delft een overtreding waarna de vrije trap net buiten het strafschop kon worden genomen. Mark de Borst schoot de bal hard over de grond onder de muur door en de bal ging langs de keeper heen in de verre hoek: 0 – 1. De openingstreffer van het nieuwe seizoen is daardoor een feit. Vijf minuten later volgde nog een levensgrote kans toen Patrick Groen de bal perfect voorzette op het hoofd van Carlo de Reuver die helaas in de handen van de keeper kwam. Weer een minuut of vijf later wist Christian Schrader de bal voor te geven waarna Jasper Mes oog in de oog met de keeper van Vitesse Delft stond. Deze stond echter precies op de goede plek en kon de bal opvangen. Vlak voor rust verrichtte onze nieuwe keeper Dennis Ensing op zijn beurt ook enkele prima reddingen en mede daardoor werd er niet gescoord. Ruststand: 0-1.

In de tweede helft zette Vitesse Delft een tandje bij wat resulteerde in diverse kansen. In de 58e minuut was het dan ook raak; na een corner belandde de bal in een kluts en verdween in het net:         1 - 1. Dit liet DCV niet op zich zitten en al in de 60e minuut, na een snel genomen en slimme vrije trap van Kenny Fonseca, kon Christian Schrader zijn voet tegen de bal aanzetten en scoren: 1 – 2. Het werd evenwel in de 70e minuut alweer gelijk na een goede soloactie van een speler van Vitesse Delft: 2 – 2. In de laatste fase kon het alle kanten op. In de 80e minuut werd Alex van Veen ingebracht en daardoor ontstond nieuw elan. In de 86e minuut schoot Daan van Ingen maar net naast. Alex van Veen schoot in de 90e minuut op de keeper die de bal evenwel niet vast kon klemmen, hij liet los en daardoor kon Carlo de Reuver toch nog scoren: 2 – 3. In de allerlaatste minuut kreeg Vitesse Delft nog een vrije trap op een gunstige plek waarbij het publiek de adem inhield. De bal ging echter over en zo kon DCV met de eerste belangrijke 3 punten op zak richting Krimpen.

Volgende week de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen CWO om 15:00 uur.

Gele kaarten: Mark de Borst, Alex van Veen, Daan Beumer