Datum

13 oktober 2018 15:00

Accommodatie

Onbekend

De uitstekende competitiestart van DCV moest deze zaterdag een vervolg krijgen tegen de amateurs van Sparta, op het warme en zonnige Waalplantsoen. Het was in en om het veld gezellig druk deze middag. In vergelijk tot vorige week tegen Hellevoetsluis waren er in het basiselftal twee wijzigingen. Mark de Borst speelde in plaats van Fievel Meijer. En Bobby Jansen stond weer op doel. Omdat Dennis Ensing niet inzetbaar was en er dus een keepersprobleem was, toonde Bobby zich bereid om zijn plek in te vullen.
Sparta stond in de subtop met 2 overwinningen en 1 nederlaag en was dus een lastige tegenstander.

De eerste helft begon DCV aardig. Het zocht de aanval zonder dat er veel gevaar uit voortkwam. Sparta-keeper Massimo van Ewijk moest in de 9de minuut een schot van Christian Schrader naast tikken. In de 20ste minuut kwam Carlo de Reuver voor zijn man en schoot een voorzet van Schrader net naast.

Inmiddels was de wedstrijd ingekakt en lag het tempo laag, was er te weinig beweging en creativiteit van beide kanten. In de 22ste minuut was daar toch ineens een doelpunt. Een aanval links kwam uiteindelijk bij Danny Abbing uit, die Sparta op een 0-1 voorsprong zette. Hierna kabbelde de wedstrijd voort, waarbij er zo af en toe wat voor de doelen gebeurde. We noteren nog een schot uit een Spartaanse counter die net naast ging.

De ruststand was 0-1 en het was duidelijk dat DCV in de tweede helft uit een ander vaatje moest gaan tappen.  Ronald Klinkenberg bracht na rust middenvelder Guido van Oijen in voor centrale verdediger Kenny Fonseca om de accenten meer naar voren te leggen.

En inderdaad in de tweede helft kon DCV meer brengen. In het eerste kwartier van de tweede helft waren er schoten van Daan Beumer, Carlo de Reuver, Sven Hentzen en Christian Schrader. Daartegenover was Sparta dicht bij de 0-2. Uit een corner raakte Robin Venhorst met zijn inzet van dichtbij de paal.

In het resterende deel van de wedstrijd groef Sparta zich in en kwam er af en toe gevaarlijk uit. DCV zocht de aanval maar slaagde er niet in om de Spartanen in verlegenheid te brengen. De beste kans was er nog voor Carlo de Reuver in de 75ste minuut. Jammerlijk raakte hij de bal niet goed.

Na 90 minuten floot de goed leidende scheidsrechter Noordhoek af en stond helaas voor ons de eerste nederlaag van het seizoen met 0-1 op het scorebord.

Volgende week zaterdag 20 oktober  de derby tegen Spirit in Ouderkerk (aanvang 15.00u). Omdat ook Spirit zijn eerste nederlaag leed, zullen beide ploegen volgende week er op gebrand zijn zich te herstellen.

Opstelling DCVBobby Jansen, Tim Bestebroer, Kenny Fonseca (46ste Guido van Oijen), Max Blankers, Mark de Borst, Patrick Groen, Daan Beumer, Sven Hentzen, Christian Schrader (71ste Antonio Thomas), Daan van Ingen, Carlo de Reuver.

Geel: Mark de Borst

Verslag: Stephan Mosheuvel
Fotografie: Rob Timmer >>>>