Datum

2 juni 2018 15:00

Accommodatie

Onbekend

Op het Waalplantsoen was het zaterdag 2 juni 2018 een gezellige drukte. De nacompetitiewedstrijd vv DCV-SV Honselersdijk stond op het programma en tevens werd er het altijd gezellige “lagere seniorentoernooi” gespeeld. De Honselersdijk supporters waren met een volle bus aanwezig en enkele teams namen deel aan het toernooi.

DCV was vorig seizoen met een beetje geluk in de eerste klasse terecht gekomen. DCV heeft een overwegend jonge ploeg die dit seizoen in de 1e klasse heeft aangegrepen om heel veel te leren. De stap omhoog werd gemaakt zonder hun gestopte aanvoerder Tim van Diejie.

Tevens konden Luuk Cummins en Nick Cornelisse vanwege blessures pas na de winterstop aansluiten en tot overmaat van ramp raakte in de uitwedstrijd tegen Nieuw-Lekkerland op 25 november ook nog de gevaarlijke spits Johan van Wageningen zwaar geblesseerd. Op zijn vroegst kan hij pas weer in oktober aansluiten. Dit alles was teveel van het goede voor de (smalle) selectie van trainer Ronald Klinkenberg. Voor het seizoen werd uitgesproken dat handhaving in de 1e klasse een geweldige prestatie zou zijn. Dat het net niet is gelukt voelt na de gelukkige stap naar de 1e klasse voor veel DCV’ers als een ongelukkige stap terug naar de 2e klasse.

Het seizoen verliep met pieken en dalen. Er waren 5 overwinningen en 6 gelijke spelen. Daarnaast werden er in de slotfase van een aantal wedstrijden de punten door verschillende oorzaken waaronder gebrek aan routine uit handen gegeven. Op de uitwedstrijden tegen Oranje Wit en Nieuwenhoorn en de beide wedstrijden tegen Delta Sport na, is het team niet weggespeeld. Dus conclusie van de verslaggever is dat het zeker een zeer nuttig seizoen voor DCV is geweest en dat het team en begeleidende staf met opgeheven hoofd het seizoen kunnen afsluiten. De opgedane ervaring kan in de 2e klasse aangewend worden om er met volle kracht tegenaan te gaan en te proberen om het verloren gegane terrein terug te winnen.

Dan de wedstrijd. DCV begon heel sterk en goed voetballend aan deze belangrijke wedstrijd. In de 5e en 7e minuut werden ballen door Patrick Groen en Mark de Borst mooi achter de verdediging gelegd maar helaas vlagde de KNVB grensrechter beide situaties voor buitenspel af. De beide Krimpense spitsen stonden op scherp en in de 16e minuut zag Alex van Veen zijn dropshot wat over de keeper snel dalend op de lat komen. Twee minuten later werd een voorzet van Alex van Veen vanaf links door de boven de verdediger uitkomende Patrick Groen met een prima kopbal tot doelpunt gepromoveerd 1-0. Vreemd genoeg ging DCV vanaf dat moment achteruit lopen waardoor Honselersdijk in de wedstrijd kon komen. In de 20e minuut werd een foutieve DCV kopbal snoeihard door Yoeri Riepe op de onderkant lat geschoten. In de 30e minuut ging een vrije trap van Honselersdijk rakelings naast maar in de 33e minuut was het Michel van Giesen die uit een vrije trap de 1-1 aantekende. In deze fase had vooral Patrick Groen het moeilijk door veel kleine, vervelende overtredingen die op hem gemaakt werden.

In de tweede helft was er eerst in de 47e minuut een gevaarlijke vrije trap op doel van Nando Kok van Honselersdijk en na wild inkomen van één van de Krimpense verdedigers, die daardoor kon worden uitgekapt en de weg naar het doel vrij was, maakte Joey Valstar de 1-2. Trainer Klinkenberg greep toen in om aanvallend meer te kunnen bewerkstelligen en wisselde Luuk Cummins en Fievel Meijer voor Lugino Schubert en Jari van Oosten. Lugino Schubert maakte de bal aan de rechterkant knap vrij en leverde een prima voorzet af die helaas niet kon worden benut. In de 81e minuut werden er door de Honselersdijkse verdediging twee schoten van de voor Martin van Buren ingevallen Guido van Ooijen en Mark de Borst in het doelgebied afgeblokt en in de 82e minuut leek de wedstrijd beslist toen Patrick Groen na een duel op het gras bleef zitten en hij met een gebroken sleutelbeen naar het ziekenhuis moest worden begeleid. De overgebleven 10 DCV’ers persten er nog even alles uit maar dat mocht niet meer baten. Lang werd er niet getreurd op het Waalplantsoen want er werd al door menig DCV’er al weer naar volgend seizoen uitgekeken. Waardering en respect voor de spelers, begeleidende staf, supporters en alle medewerkers tot aan de lunches verzorgende dames toe.

Opstelling DCV: Bobby Janssen; Tim Bestebroer, Nick Cornelisse, Mark de Borst, Martin van Buren (Guido van Ooijen); Patrick Groen, Daan van Ingen, Luuk Cummins ( Lugino Schubert), Sven Hentzen; Alex van Veen, Fievel Meijer (Jari van Oosten).

Gele kaarten: Mark de Borst en Nick Cornelisse DCV en Pawel Rubin Honselersdijk.

Verslag: Mark de Borst
Fotografie: Rob Timmer