Datum

28 oktober 2017 15:00

Accommodatie

Onbekend

Deze zaterdag kwam Delta Sport uit Vlaardingen op bezoek op het Waalplantsoen. Deze ploeg wordt al jarenlang getraind door oud-prof Ton Pattinama. De Vlaardingers waren slecht begonnen aan de competitie maar de laatste twee wedstrijden werden gewonnen en de vorm is stijgende.

DCV is na het goede begin juist aan het afzakken. Dit na twee uitnederlagen tegen Heinenoord en Nieuwenhoorn. Thuis had DCV nog niet verloren.

Delta Sport moet, gezien de kwaliteit die het elftal herberg,t worden gezien als een van de sterkere teams in de eerste klasse B.

In de eerste helft bleek dat ook. De eerste aanval was gelijk prijs. Na 40 seconden schoot Marruchen Zimmerman de rebound binnen na een schot op de paal van Jordao Pattinama.

De rest van de eerste helft was Delta Sport heer en meester. Op alle fronten legde het ons DCV de wil op. Uiteindelijk leidde het overwicht nog tot twee doelpunten voor de rust. De trefzekere Marruchen Zimmerman bepaalde in de 26ste minuut en in de 41ste minuut bepaalden de ruststand op 0-3.

DCV hapte naar adem en kon alleen door een schot van Alex van Veen recht op de keeper iets laten zien.

Trainer Klinkenberg zette in de tweede helft aanvaller Mick Veldhoen erbij voor verdediger Mark de Borst.

Dat aanvallendere tactiek pakte goed uit. De tweede helft liet een ander beeld zien. DCV streed voor elke meter en zocht de aanval. Delta Sport moest nu terug en haalde bij lange na het niet meer het niveau van de eerste helft. De kansen voor de krimpenaren bleven schaars. Een fraai volley van Alex van Veen werd in de 49ste minuut met moeite gekeerd door de Delta Sport-doelman.

In de 73ste minuut was het dan toch prijs. Het mooiste doelpunt van de dag kwam op naam van Johan van Wageningen. Met een tweetal pirouetjes speelde hij zichzelf schitterend vrij en joeg vervolgens de bal hard in de touwen. En dus 1-3. Zou het dan toch nog spannend worden?

Ondanks de hartverwarmende inzet was dat helaas niet het geval. Delta Sport hield de verdediging gesloten en bleef overeind.

Jammer genoeg zou in de slotfase Delta Sport nog twee keer toeslaan. De verder goed leidende scheidsrechter gaf makkelijk een stafschop voor een tuimeling. De pingel werd door Vladimir Smirnov voor 1-4 benut. Even later strafte Jordao Pattinama een verdedigingsfout af en stond de eindstand van 1-5 op het bord.

Alhoewel er op de nederlaag niets viel af te dingen, viel deze hierdoor toch te hoog uit.

Volgende week gaan we op bezoek bij VVGZ in Zwijndrecht. Opnieuw een lastige opgave maar op basis van het spel in de tweede helft kunnen we wellicht vertrouwen putten.