Accommodatie

Onbekend

Op de eerste echte lentedag van het jaar kwam s.v. Oranje Wit op bezoek op het Waalplantsoen.

De uitwedstrijd werd in september vorig jaar fors verloren, dus de Krimpenaren hadden nog wat recht te zetten.  Maar ook de Dordtenaren zijn nog niet zeker van handhaving in de 1e klasse. Op papier beloofde dit dan ook een mooie pot te worden.

De praktijk was echter toch wat anders. Beide teams waren qua veldspel gelijkwaardig met over een weer kansen.  Patrick Groen, de immer solide spelende middenvelder, had al in de 6e minuut een fraai schot op de keeper die de bal wegstompte en in de 34e minuut een goede actie waarna de keeper de bal nog net kon pakken.  Damien Brussé kwam in de 13e minuut alleen voor de keeper maar kreeg de bal er helaas niet langs.

Ook Oranje Wit had een paar goede kansen, maar kwam toch ook niet tot scoren.  Ruststand 0 – 0.

De tweede helft ging op dezelfde voet verder na kansen van zowel DCV als Oranje Wit. In de 66e minuut was het dan toch raak, voor Oranje Wit. Nadat Bobby Janssen uit zijn doel was konden de verdedigers van DCV de aanval van Oranje Wit niet meer pareren en werd het 0 – 1 door Jay Brand.

Hierna moest DCV een tandje bij zetten, maar ook de drie wissels konden geen verandering teweeg brengen en na enkele kleine kansen waarbij de bal maar niet in de touwen wilde werd er niet meer gescoord.

Eindstand: 0 - 1

De komende weken staan twee uitwedstrijden op het programma, t.w.: 14 april Kloetinge en 21 april sc  Feijenoord, beide wedstrijden beginnen om 14:30 uur.