Datum

18 november 2017 15:00

Accommodatie

Onbekend

Deze zaterdag stond een belangrijke wedstrijd op het programma. Hekkensluiter SHO kwam op bezoek met 3 punten op de teller. DCV heeft 5 punten en zou dus bij een overwinning afstand nemen van de rode lantaarn. De vraag was tevens of DCV zich kon herstellen van het bekerechec tegen Meeuwenplaat (4-0 verlies).

Scheidsrechter Raven was de scheidsrechter en floot om 15.00u voor aanvang van de wedstrijd.

SHO begon een tikkeltje feller dan de thuisclub, maar dat leverde geen echte kansen op. Al snel daarna kabbelde de wedstrijd voort en gebeurde er nauwelijks iets voor beide doelen. In de 29ste minuut was daar ineens Fievel Meijer, die uit een rommelige situatie voor het SHO-doel, de bal voor zijn voeten kreeg en plotsklaps de 1-0 voor DCV aantekende.

Daarna probeerde SHO de bakens te verzetten en dat leidde tot een kopbal van Bob Vermunt die net naast ging. Toch was DCV voor rust nog dicht bij de 2-0. Doelman Termijn moest dit met een uiterste krachtsinspanning voorkomen. Dit nadat een verdediger van SHO de bal ongelukkig had geraakt.

Bij rust was het dus 1-0 en het was aan SHO om nu druk te gaan zetten. Daar kwam echter weinig van terecht. De mannen van Klinkenberg bleven makkelijk overeind. Zelfs nadat Alex van Veen in de 59ste minuut door scheidsrechter met een rode kaart van het veld werd gestuurd. Zijn te felle reactie kwam voort uit een overtreding van SHO-verdediger Ingmar van Bruggen, die hiervoor geel kreeg voorgehouden.

Uiteindelijk was er een schot op de lat van Giovanni Klaverweide van SHO, maar verder kwam DCV niet echt in problemen. Met het wegvallen van Alex van Veen maakten wij aanvallend ook geen vuist in de tweede helft.

Nadat in blessuretijd Giovanni Klaverweide nog met rood (2x geel) uit het veld werd gestuurd floot scheidsrechter Raven af. Voor de fijnproevers geen wedstrijd om lang bij stil te staan, maar wel een belangrijke overwinning voor ons vlaggenschip. Omdat ook Nieuwenhoorn en Bruse Boys verloren neemt DCV wat afstand van de degradatieplekken.

Volgende week de uitwedstrijd bij middenmoter Nieuw-Lekkerland.