Datum

7 oktober 2017 15:00

Accommodatie

Onbekend

Om 15:00 uur gaf scheidsrechter Gommans op het Waalplantsoen in Krimpen aan den IJssel het startsein voor de wedstrijd DCV-Brielle. Brielle behoort tot een van de titelkandidaten in de 1e klasse B en DCV streeft handhaving in deze klasse na. Vorige week werd door DCV met 4 – 0 verloren van Oranje Wit maar Klinkenberg en zijn mannen zijn niet van plan om vaker zulke nederlagen te incasseren. De afgelopen week werd er net iets fanatieker getraind en de Krimpense opstelling was verdedigender op het bord gezet.

In de eerste helft werd al snel duidelijk dat deze nieuwe opstelling effect had. DCV speelde erg compact maar Brielle was ook op zijn hoede voor de snelle tweemansaanval van DCV. Brielle kreeg slechts enkele, kleine kansen, maar verder werd er door de betrouwbare sluitpost Bobby Janssen en de solide spelende verdediging niets weggegeven. DCV kreeg op zijn beurt ook maar één kans zodat de 0-0 ruststand voorspelbaar was.

Na de rust veranderde het spelbeeld nagenoeg niet. Ook nu spaarzame kansen aan beide zijden.  Brielle kwam opzetten, maar liep steeds weer tegen een muur van verdedigers op. In de 57e minuut kwam een speler van Brielle alleen voor keeper Bobby Janssen, maar door inglijden van Auke Meijer werd een doelpunt voorkomen.

De gevaarlijke lange Brielle spits Jeffrey Duijnstee schoot nog een keer uit de draai op het DCV doel maar daarmee was het Brielse kruit verschoten. De enige echte grote kans voor DCV was in de 76e minuut na een goede voorzet van Alex van Veen op Johan van Wageningen, maar keeper Ragip kon net op tijd ingrijpen.

Na afloop meldde Ben Spork, trainer van Brielle, dat hij verdedigend tevreden was omdat de snelle Krimpense spitsen waren uitgeschakeld. Aanvallend was hij minder te spreken omdat zijn team te weinig bracht en zijn spits niet bereikt werd.

Ronald Klinkenberg was tevreden over het herstel na de zware nederlaag van vorige week en het zeer welkome en verdiende punt in de strijd om handhaving. Op het Waalplantsoen wordt de 8e plaats op de ranglijst gekoesterd.

Eindstand: 0 – 0

Volgende week: Heinenoord - DCV om 15:00 uur