Datum

14 oktober 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Vooraf aan deze wedstrijd stonden zowel Heinenoord als DCV op 4 punten in de middenmoot van de ranglijst van de eerste klasse B. Voor DCV als debutant is dat een heel behoorlijke start. Van Heinenoord wordt verwacht dat zij in de bovenste regionen gaan meedraaien, maar na de 5-1 nederlaag van vorige week bij Heerjansdam, moest Heinenoord voor het thuispubliek wel wat goedmaken.

Om half 3 werd er afgetrapt onder leiding van scheidsrechter van de Wielen. De eerste helft was voor de voetballiefhebber weinig verheffend. Heinenoord was meer aan de bal, was van goede wil, maar slaagde er geen moment in gevaar te stichten. DCV stelde er evenzo weinig tegenover. Een doorgekopte bal van Alex van Veen bereikte Johan van Wageningen die met een zacht schot naast schoot, was het enige wapenfeit.

De ruststand was 0-0, maar toch was men in het DCV-kamp wel tevreden. De Krimpense verdediging stond als een huis, was fel in de duels, en loste alles voetballend op. Overtredingen werden hierbij nauwelijks gemaakt.

In de tweede helft was er meer te beleven. DCV kwam wat aanvallender voor de dag. Dat leverde een goede kans op in de 52ste minuut. Een voorzet van Sven Hentzen werd door Johan van Wageningen met het hoofd klaargelegd voor Patrick Groen. Jammer genoeg raakte hij de bal niet vol, waardoor het schot naast ging.

Ook Heinenoord kreeg in de 58ste minuut een eerste goede kans uit een vrije trap die net overging.

In de 60ste minuut ging de kleine geroutineerde Heinenoord-spits Arif Irilmazbilek het strafschopgebied in en werd aangetikt. Scheidsrechter van de Wielen gaf hiervoor een strafschop. Marvin Strik schoot deze onberispelijk in en het was 1-0 voor Heinenoord.

DCV moest nu komen. En Ronald Klinkenberg zette met 3 wissels de aanvallende intenties kracht bij. Een paar kansen waren er. Een vrije trap van Patrick Groen ging maar net voorlangs en een schot van Sven Hentzen werd met moeite gekeerd door doelman Vervoort.

In de 75ste minuut ging de wedstrijd echter in het slot. Een misverstand tussen Martin van Buren en doelman Bobby Jansen leverde de 2-0 op voor Heinenoord. Martin van Buren kopte de bal terug langs de uitgelopen Bobby Jansen. Voor de spits van Heinenoord was het een koud kunstje om te scoren.

Hierna waren er nog wat kansjes over en weer maar uiteindelijk moest DCV berusten in een 2-0 nederlaag. Een zuur verlies omdat er van krachtsverschil eigenlijk nauwelijks sprake was.

Volgende week gaat DCV op bezoek bij Nieuwenhoorn in Hellevoetsluis dat met 2 punten nog onder ons staat.