Debuutduel Eerste Klasse: prima overwinning van DCV op Bruse Boys

Datum

23 september 2017 15:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag stond de eerste wedstrijd van de competitie in de Eerste Klasse op het programma. Voor beide clubs welteverstaan; Bruse Boys (uit Bruinisse) is vorig seizoen kampioen geworden en DCV is, zoals bekend, via de nacompetitie gepromoveerd. Voor beide clubs dus een belangrijke, spannende wedstrijd, want zoals men zegt: een goed begin is het halve werk!

En daarom ging DCV voortvarend van start; meteen in de 1e minuut een schot van Patrick Groen dat net naast ging, in de 3e minuut een afstandsschot van Guido van Oijen welke keeper Bins van Bruse Boys weg wist te stompen en enkele minuten later kon deze de bal net naast tikken. Na een kwartier kwamen de eerste, kleine, kansen voor Bruse Boys welke door keeper en tevens aanvoerder Bobby Jansen en tijdig ingrijpen van Max Blankers op niets uitliepen.

Het spel werd nu meer gelijkwaardig, met enkele kansen over en weer, maar gescoord werd er niet en ging men dus met een stand van 0 – 0 richting de kleedkamer.

De tweede helft begon hetzelfde als de eerste, namelijk weer met een voortvarend DCV. Ging in de 46e minuut een schot van Alex van Veen nog net voor het doel langs, in de 47e minuut was het dan wel raak: Johan van Wageningen kreeg de bal van rechts aangespeeld en haalde uit; via de linker paal ging deze het doel in: 1 – 0.

Bruse Boys zette aan en kreeg ook diverse kansen, maar Bobby Jansen wist de bal op allerlei manieren uit het doel te houden.  Daartegenover waren er ook kansen voor DCV. Patrick Groen Schoot in de 59e minuut net naast en het afstandsschot van Sven Hentzen ging in de 66e minuut net over.  Het spel golfde heen en weer, maar werd ook feller wat leidde tot diverse gele en zelfs een rode kaart. In de 84e minuut werd Max Blankers getackeld door Yarick Dorst van Bruse Boys, wat door de scheidsrechter met rood werd bestraft.

In de 87e minuut nam Lugino Schubert een corner van rechts en plaatste de bal keurig op het hoofd van Mick Veldhoen, welke hem achter de keeper kopte: 2 – 0.  In blessuretijd kon Mark de Borst de stand nog verder uitbreiden, echter zijn vrije trap kwam in de handen van keeper Bins terecht.

Eindstand: 2 – 0, een spannende, leuke wedstrijd en dus een uitstekende start voor ons DCV. Met deze overwinning op zak volgende week uit naar Oranje Wit in Dordrecht, aanvangstijd 15.00 uur.