21 oktober 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Deze zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Nieuwenhoorn op het programma. Er was voor deze uitwedstrijd een bus geregeld waarbij de selectie en de supporters gezamenlijk afreisden naar Hellevoetsluis.

Vorig seizoen stonden Nieuwenhoorn en DCV, toen nog in de 2e klasse, al twee keer tegenover elkaar. Tot tweemaal toe wonnen de mannen van Ronald Klinkenberg toen de uitwedstrijd. Met 0-1 in de reguliere competitiewedstrijd. Maar we koesteren veel warmere herinneringen aan de 0-4 overwinning in de finale van de nacompetitie. Daarmee was de promotie voor DCV naar de 1e klasse min of meer een feit. Uiteindelijk zou ook Nieuwenhoorn nog promoveren (na winst op RCL) doordat er een extra plek vrijviel in de 1e klasse.

Vandaar dat beide ploegen elkaar nu treffen in de 1e klasse en daarin hard hun best moeten doen om zich te handhaven.

Om 14.30u was de aftrap onder leiding van scheidsrechter Ebink

Deze keer was alles anders. Zowel in de eerste als in de tweede helft liep het voor geen meter bij DCV. Veel foute passes en een groot gebrek aan aanvalskracht. Gevolg was dat DCV nimmer gevaarlijk werd.

Nieuwenhoorn was op het eigen trage zanderige kunstgras ook niet imponerend, maar toch duidelijk sterker. Het creëerde een aantal kansen en maakte ook doelpunten. Voor rust scoorde Frank Molenbeek 1-0 uit een kopbal.

Na rust scoorden in de 55ste minuut Jan Tuitel de 2-0 rechtstreeks uit een corner. De 3-0 en 4-0 scoorden Setka Karasoglu en Jordi Braber in de 74ste en de 88ste minuut.

Na 90 minuten floot de uitstekende leidende scheidsrechter Ebink af en was de kansloze missie ten einde.

DCV had een off-day en zal volgende week thuis tegen Delta Sport zich weer van zijn beste kant moeten laten zien.