Datum

19 mei 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na de goede thuisoverwinning vorige week tegen Nieuw-Lekkerland (2-0) was er deze zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd. Oude Maas uit Poortugaal kwam op bezoek. Een paar weken geleden eindigde de uitwedstrijd in 0-0. Oude Maas staat op een veilige plek in de middenmoot en heeft verder geen belangen meer in deze competitie. Voor ons DCV ligt dat anders. De 12de plaats waar we nu op staan is goed voor promotie/degradatiewedstrijden tegen de periodekampioenen uit de 2de klasse. Met nog 2 wedstrijden te gaan staat DCV 4 punten op SHO dat op de veilige 11de plaats staat. Winst was dus geboden.

Zou de laatste strohalm gegrepen worden ?

DCV begon in ieder geval goed aan de wedstrijd. Meteen werd de aanval gezocht. En in de eerste minuten kregen, Patrick Groen (schot op de keeper), Mark de Borst (kopbal) en Luuk Cummins (schot rakelings naast), goede kansen om DCV op voorsprong te zetten.

Des te zuurder was het dat Oude Maas na 11 minuten op voorsprong kwam. De eerste de beste aanval werd na een afgemeten voorzet van links ingekopt door Wilson van Klooster voor  0-1. DCV moest even bekomen van deze tegenslag, maar pakte de draad gaandeweg de eerste helft weer goed op en zocht de aanval. Na een half uur kwamen er ook weer kansen. Keeper Jeroen Kloosterman moest in de 31ste minuut een schot van Daan van Ingen pareren. In de 38ste minuut was het raak. Een boogbal van Patrick Groen werd met het hoofd door Alex van Veen klaargelegd voor Fievel Meijer die met links de 1-1 aantekende. Even later schampte een voorzet van Martin van Buren de lat. De rust werd echter bereikt met een 1-1 stand.

In de tweede helft ontspon zich een gelijk opgaande wedstrijd. Een goede kans voor Oude Maas net na rust werd over geschoten. Hierna ging het spel op en neer zonder dat er veel gebeurde. In de 60ste minuut poeierde jongeling Daan van Ingen over. Maar in de 72ste minuut was daar zijn “finest moment”. Een lange bal van Mark de Borst werd door de diep gestuurde  Sven Hentzen met links voor gegeven. Deze werd uitstekend gecontroleerd door Daan van Ingen die vervolgens met een strak schot de 2-1 op het bord zette.

De overwinning leek binnen handbereik maar Oude Maas zette aan en helaas bleef DCV niet overeind. In de 88ste minuut profiteerde Wilson van Klooster van een klutssituatie in het strafschopgebied van DCV en scoorde 2-2. En daarmee was het nog niet over, want in blessuretijd werd het zelfs nog 2-3 uit een goed uitgevoerde tegenaanval.

Ondanks dat DCV best een goede wedstrijd speelde was het uiteraard balen dat we uiteindelijk met lege handen stonden.

Omdat SHO met 7-1 Bruse Boys verpulverde, maakte het resultaat uiteindelijk niets uit. Bruse Boys degradeert en Nieuwenhoorn en DCV spelen nacompetitie.

Volgende week 26 mei de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen. Die is uit tegen Heerjansdam. Aanvang 14.30u.

Opstelling DCV: Bobby Jansen; Tim Bestebroer, Mark de Borst, Nick Cornelisse, Martin van Buren (58ste Mick Veldhoen); Patrick Groen, Daan van Ingen, Sven Hentzen;  Luuk Cummins, (72ste Jeffrey Santiago) Feivel Meijer, Alex van Veen (81ste Auke Meijer).