Datum

14 april 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Vol goede moed togen de Krimpenaren naar het verre Zeeuwse Kloetinge voor een duel tegen de plaatselijke v.v.  Het weer was goed en het veld lag er prima bij, alle seinen op groen dus voor een mooie pot voetbal. De eerste helft ging DCV strijdvaardig van start. In de 10e minuut ging een schot van Kloetinge net naast, maar even later was er een kans voor DCV voorafgegaan door een fraaie soloactie van Alex van Veen. Over en weer volgden kleine kansen voor beide partijen.

Mick Veldhoen kopte na een corner net naast en ook Luuk Cummins die wederom, na zijn langdurige blessure, in de basis stond, kreeg de bal na een afgeslagen corner niet langs de keeper van de thuisploeg. Bobby Janssen had in de 36e minuut na een afstandschot de bal klemvast en in de 40e minuut schoot Patrick Groen de bal over. Beide ploegen waren echt gelijkwaardig en gingen derhalve zonder te scoren richting de kleedkamers: 0 – 0.

De tweede helft leek hetzelfde als de eerste, met wederom over en weer kansen. In de 46e ging de vrije trap genomen door Mark de Borst net naast en in de 54e minuut haalde Guido van Oijen uit, de keeper kon hem met moeite het doel uithouden. In de 60e minuut werd er dan toch gescoord. Kloetinge zette aan en Bobby Janssen kwam uit, maar de net in het veld gekomen Remco van Tiggelen wist de bal toch in de touwen te werken: 1 – 0.  Nu moest er een tandje bij en dat gebeurde zeker bij Tim Bestebroer die een prima wedstrijd speelde. Maar hoe langer de wedstrijd duurde hoe moeizamer het ging bij DCV. Kloetinge daarentegen kreeg meer en meer kansen en in de 82e minuut was het weer raak: 2 – 0 door Roy Mulder. Dit bleef ook de eindstand.

Geen punten dus voor DCV, terwijl directe concurrent SHO wel de volle buit binnenhaalde. Volgende week staat ook nog de uitwedstrijd tegen koploper Feijenoord op het programma, spannende tijden dus en support is zeer gewenst, komt dus allen!