Datum

28 april 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

De wedstrijd Oude Maas – DCV vond eindelijk doorgang na tweemaal te zijn afgelast eerder in het seizoen wegens te slecht weer. Dit zou tevens de laatste keer zijn dat deze wedstrijd wordt gespeeld daar Oude Maas en buurman PSV Poortugaal gaan fuseren. Vanaf volgend seizoen gaan zij verder als Zaterdag Eersteklasser onder de naam sv Poortugaal.

Om precies 14.30 uur floot de 20-jarige scheidsrechter voor het beginsignaal. Al in de 4e minuut was er een kans voor DCV. Uit een corner kreeg Max Blankers de bal voor zich, maar zijn inzet werd gekeerd door de keeper. De daaropvolgende kansen waren voor Oude Maas, maar keeper Bobby Janssen liet zich weer van zijn beste kant zien met diverse mooie reddingen met zijn vuisten en voeten. DCV probeerde de toenemende druk van Oude Maas de baas te blijven, maar ook de vrije trap van Sven Hentzen in de 28e minuut die op de vuisten van de keeper belandde, bracht geen ommekeer. Aan het eind van de eerste helft was het een wonder dat de bal het doel niet in ging. Oude Maas bleef komen en Bobby Janssen redde weer uitstekend en in de 45e minuut kon Tim Bestebroer de bal nog net van de lijn wegwerken na een scrimmage in het doelgebied. Een benauwde eerste helft waar evenwel niet werd gescoord, ruststand 0 – 0.

De tweede helft was totaal anders dan de eerste. Oude Maas leek een lagere versnelling te hebben aangezet en DCV een hogere. DCV kreeg daardoor heel wat kansen; in de 55e minuut toen de keeper van Oude Maas het doel uitkwam en misgreep waardoor Sven Hentzen een grote kans tot scoren kreeg, de bal ging helaas net over. In de 58e minuut kreeg Martin van Buren via een corner de bal op zijn hoofd en kopte maar net over het doel.  De allergrootste kans in de 74e minuut was voor Sven Hentzen die na een goede actie kon uithalen, maar de keeper van Oude Maas kon met zijn vingertoppen de bal maar net uit het doel houden.  In de 85e minuut schiet in kansrijke positie Max Blankers over.  Ondanks alle kansen werd er toch niet gescoord en was de eindstand: 0 – 0.  Vermeldenswaardig was zeker nog de jonge middenvelder Daan van Ingen, die in zijn eerste volledige wedstrijd in DCV 1 een uitstekende indruk heeft achtergelaten.

Een belangrijk punt voor DCV dat de komende weken nog alles uit de kast moet halen om de nacompetitie te ontwijken.

Volgende week: Deltasport – DCV, 14.30 uur.

Gele kaarten: Patrick Groen, Tim Bestebroer